Cei cu suflet mare, încurajați să doneze pampers pentru copiii părăsiți în...

Cei cu suflet mare, încurajați să doneze pampers pentru copiii părăsiți în maternitate. Cum a fost înființată prima bancă de scutece din România

0
DISTRIBUIȚI
banca de scutece
La Arad a luat ființă prima „Bancă de scutece” din România.

În vestul țării a fost înființată de către mai multe femei cu suflet mare prima bancă de scutece din România. Pamperșii strânși sunt donați copiilor abandonați de mame în maternitatea din Arad. Potrivit inițiatorilor acțiunii „Banca de scutece„, săptămânal, doi-trei bebeluși sunt părăsiți în spitalul din Arad de cele care le-au dat viață. În cazul în care se strâng prea multe scutece, acestea vor ajunge și în alte maternități din vestul țării în care sunt copii abandonați, dar vor fi donate și unor familii numeroase, sărace din județul Arad, cu scopul prevenirii abandonului.

Cum poți face o faptă bună

Proiectul „Banca de Scutece” a fost lansat, astăzi, la Arad de către Asociația „Cetatea Voluntarilor”. Astfel, la un hipermarket din oraș sunt așteptate persoanele care pot să ajute copiii abandonați cu scutece, șervețele umede, lapte praf, hăinuțe sau produse de igienă. Ideea înființării acestei bănci de scutece a pornit luna trecută, după ce reprezentanții asociației au transmis un mesaj pe rețelele de socializare în care menționau faptul că Secția de Pediatrie 1 din Arad a rămas fără scutece și produse de igienă pentru copiii abandonați. Imediat, numeroși oameni inimoși s-au mobilizat și au donat produsele necesare micuților părăsiți de mame.

„În această dimineață, copii și voluntarii din cadrul asociației au fost prezenți pentru a da startul oficial proiectului. Au fost provocate primele participante care să dea startul campaniei. Acestea vor veni în magazin, în spațiul special amenajat, pentru a dona, iar mai apoi vor provoca la rândul lor alte persoane. Desigur, banca este deschisă pentru oricine. Voluntarii din cadrul asociației vor ridica produsele în fiecare zi și le vor distribui copiilor din cadrul spitalului”, este descris pe Facebook modul în care va funcționa „Banca de scutece”.

Printre inițiatorii proiectului inedit se numără și Alina Breaz, asistent social și profesor în cadrul Facultății de Asistență Socială de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care a mobilizat mai mulți studenți să se implice în campanie.


„Copiii abandonați stau în maternitate săptămâni întregi și chiar au nevoie de ajutorul nostru, de scutece. Campania a fost inițiată de asociație împreună cu studenți de la asistență socială, voluntari și binevoitori. Ne propunem să luptăm împotriva abandonului maternal. Poate ne ajutați să ducem la îndeplinire misiunea de a-i ajuta pe cei abandonați sau vulnerabili. Cred că acei copii au nevoie de noi”, spune Alina Breaz.

Oamenii cu suflet mare care doresc să-i ajute pe copiii abandonați pot afla mai multe informații despre campanie sunând la numărul de telefon 0741 079 008 sau intrând pe pagina de Facebook „Banca de scutece„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.