Trafic record la frontiera de vest, în sezonul estival. Vezi ce măsuri...

Trafic record la frontiera de vest, în sezonul estival. Vezi ce măsuri s-au luat pentru fluidizarea circulației la graniță

1
DISTRIBUIȚI

vama-600x452

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a anuțat, astăzi, că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători, constatând că în această perioadă se înregistrează o creştere a numărului celor care ies din țară.

În perioada sezonului estival (1 iunie – 15 august), frontiera de sud-vest a României fost tranzitată de aproximativ 1.222.000 de persoane, din care 606.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 616.000 pe sensul de intrare în ţară.

Cel mai tranzitat a fost P.T.F. Cenad, cu un trafic de peste 340.000 persoane, urmat de  P.T.F. Porţile de Fier I, cu peste 338.000 persoane.

Sfârşitul lunii august coincide cu încheierea perioadei de vacanţă petrecută în România atât de cetăţenii români care lucrează în străinătate, cât şi de străinii veniţi să viziteze ţara noastră, fapt ce determină o creştere a traficului de călători la frontierele României.

„În această perioadă cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei au fost P.T.F. Cenad, la graniţa cu Ungaria şi P.T.F. Porţile de Fier I la graniţa cu Serbia în condiţiile în care mulţi dintre românii care au venit în concediu în ţară se întorc în statele europene unde muncesc. Pe frontiera de sud-vest sunt operaţionale nouă puncte de trecere a frontierei, din care 6 sunt deschise cu un program permanent, şi anume P.T.F.


Cenad, P.T.F. Jimbolia, P.T.F. Moraviţa, P.T.F Naidaş, P.T.F. Porţile de Fier I, P.T.F Porţile de Fier II şi trei puncte cu program de zi, între ora 08.00 și ora 20.00 (P.T.F Lunga, P.T.F. Foeni şi P.T.F. Valcani). Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct. De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera”, transmit oficialii Poliției de Frontieră Timișoara.

În continuare se menţin și măsurile de supraveghere sporită a frontierei de stat, la frontiera cu Serbia şi Ungaria, în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în baza planului aprobat de ministrul de interne. „Astfel, în această perioadă, au fost întărite măsurile de supraveghere a frontierei cu Serbia şi Ungaria, poliţiştii de frontieră acţionând în comun cu poliţişti şi jandarmi. De asemenea, echipajele de la sol primesc sprijinul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie, care execută misiuni de supraveghere aeriană la frontieră, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte”, mai arată aceeași sursă.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara le recomandă șoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, pentru a evita aglomerarea unora, dar și consultarea aplicatiei informatice privind timpii de asteptare la trecerea frontierei, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. BLa bla -uri ieftine, suplimentare de unde ???????
    Poltia de frontieră se confrunta cu o mare lipsa de personal!!!!
    Frontieră verde este …..deschisă pt oricine, Noroc cu migranți ca folosesc aceleași rute și cad ca muștele în brațele singurei patrule ce exista !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.