Un alt grup masiv de migranți a pătruns în România. De ce...

Un alt grup masiv de migranți a pătruns în România. De ce au fost nevoiți polițiștii de frontieră să facă uz de armă UPDATE Călăuza a ajuns la Timișoara pentru audieri

1
DISTRIBUIȚI

migranti1

Din nou alertă la frontieră, în judeţul Timiş, după ce acum câteva zile un grup de migranți din Turcia au fost opriți în timp ce încercau să intre ilegal în România.

Noaptea trecută, 28 de migranţi au fost opriţi la granița Serbiei cu România, în judeţul Timiş. Migranţii au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de pe sectorul Lunga, cu ajutorul camerelor de termoviziune, chiar în momentul în care intraseră în ţara noastră ilegal, dinspre Serbia.

Imediat s-a declanşat o acţiune tactică specifică, desfășurată împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, fiind depistate, în apropierea graniţei cu Serbia, între localităţile de frontiera Comloşu Mic şi Comloşu Mare, judeţul Timiş, mai multe persoane de origine afro-asiatică ce nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea din urmă au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor.

Continuând verificările în zonă, poliţiştii de frontieră au observat, câteva ore mai târziu, o persoană care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelaşi traseu urmat de grupul de migranţi. Politiştii de frontieră au procedat la somarea celui in cauză, însa bărbatul nu s-a oprit, încercand să fugă spre teritoriul statului vecin. În
conformitate cu prevederile legale în vigoare, politiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoana în cauză s-a supus somaţiilor, fiind reţinută şi condusă la sediul sectorului pentru cercetari.

Din primele verificări s-a stabilit că grupul este format din 28 de persoane, 26 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani şi 2 copii, cu vârste cuprinse între 10 luni şi 3 ani.


Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că 27 dintre aceştia sunt cetăţeni sirieni şi un irakian. De asemenea, s-a stabilit că bărbatul reţinut câteva ore mai târziu este cetăţean sârb, acesta fiind cercetat pentru a se stabili dacă este implicat în călăuzirea grupului de migranţi.

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.
Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit recent, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.
UPDATE Cetățeanul sârb suspectat că ar fi călăuza grupului de migranți prinși azi noapte a fost adus, în jurul orei 19.15, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, unde urmează să fie audiat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.
calauza migranti sarb
Călăuza migranților a ajuns la Parchet pentru audieri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.