Un drum nou pentru turiștii din Banatul Montan. Ce traseu va urma

Un drum nou pentru turiștii din Banatul Montan. Ce traseu va urma

1
DISTRIBUIȚI
Noul drum comunal trece pe lângă scena din Poiana Lupului
Noul drum comunal trece pe lângă scena din Poiana Lupului

Un nou drum comunal va asigura accesul mai ușor al turiștilor din Caraș-Severin către una din cele mai noi pârtii de schi, la Gărâna.


Acesta leagă drumul judeţean 582 – ce unește comunele cărăşene Văliug, Brebu Nou şi Slatina Timiş – de pârtia de schi din Dealul Cazarnului şi centrul localităţii montane Gărâna. Practic, noul drum, realizat de administrația locală, e menit să atragă și mai mulți turiști în zonă, făcând accesul mai bun către pârtia de schi, unul dintre obiectivele de interes turistic major în zona Gărâna.

Drumul este în curs de amenajare în Valea Cazanului. Mai mult, acesta va trece pe lângă scena din Poiana Lupului, unde se organizează annual celebrul festival internațional de jazz, și va ieşi la casa parohială a Bisericii romano-catolice „Sfânta Terezia de Avilla” din Gărâna. Concret, acesta scurtează cu câţiva kilometri accesul în satul de vacanţă.

1 COMENTARIU

  1. Este, de fapt, dealul Kasarn-ului, nu Cazanului. Sus, in varf este Crucea sfintita de preptul Eduard Kandler la 7 septembrie 1997. In 3 august 2014, a fost inaugurat VIA CRUCIS de la Gărâna, traseu cu o lungime de 1.800 de metri şi diferenţă de nivel de aproape 200 de metri este asemeni drumului în viaţă. La început lin şi plin de lume, apoi din ce în ce mai abrupt şi cu pelerini tot mai puţini. Ca în viaţă. Copil, tânăr şi adult –înconjurat de prieteni şi familia întreagă; pe masura ce înaintezi în vârstă se face tot mai mult gol în jurul tău, până când drumul vieţii, doar al tau, devine greu şi chinuitor, pâna să-ţi găseşti liniştea deplină. Asemeni etapelor din viaţă fiecare staţie dezvăluie alt peisaj pănă când, sus la Cruce, zările se deschid iar cei ce ajung acolo, trăiesc un sentiment de regăsire de sine, de recunoştinţă, de comuniune cu Dumnezeu, mulţumind pentru viaţă și bucuându-se de frumuseţea munţilor. Este chiar langa partia de ski ( prea putin functionala din cauze obiective). Reper de turism ecumenic si de agrement intr-un loc binecuvantat. Mai multe detalii: http://semndecarte.metarsis.ro/?p=8658#more-8658.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.