Una dintre cele mai aglomerate secții de la Spitalul Județean Timișoara va...

Una dintre cele mai aglomerate secții de la Spitalul Județean Timișoara va fi MUTATĂ: „Nu respectă normativele”. Ce spațiu primește

1
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

Una dintre cele mai vechi secții din cadrul Spitalului Județean Timișoara, ale cărei saloane nu au fost renovate de ani întregi, astfel că arătau jalnic, a fost, în sfârșit, modernizată. Este vorba de Clinica de Neurochirurgie, care a fost reabilitată, la fel ca majoritatea secțiilor de la „Județean”, cu bani de la Consiliul Județean Timiș, în acest an. Însă, bolnavii nu vor fi internați prea mult în spațiul de la etajul șase al unității medicale, asta pentru că managerul spitalului vrea să mute secția.


Motivul? Clinica nu mai respectă normativele.

Cel mai probabil, Secția de Neurochirurgie va fi mutată în spațiul în care funcționează laboratorul clinic, care va fi și el mutat în fosta bucătărie a unității medicale, care are o suprafață de 700 mp. „Fosta bucătărie va rămâne în folosința spitalului. Vrem ca acolo să mutăm laboratorul clinic, aflat la etajul 1, iar Secția de Neurochirurgie de la etajul 6 să fie mutată în locul laboratorului clinic pentru că nu respectă normativele impuse. Înainte de modernizarea clinicii, erau și cinci, șase paturi într-un salon. Acum, fiecare salon a fost dotat cu grup sanitar, astfel că sunt cel mult patru, cinci paturi într-un salon. Astfel, s-au pierdut 22 de paturi. Ar fi excelent dacă am reuși să facem aceste modificări în structura spitalului. Direcțiunea nu are de gând să transforme bucătăria în cabinete, așa cum s-a zvonit”, a anunțat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Directorul unității medicale a anunțat, la începutul anului, că CJ Timiș a alocat patru milioane de euro, bani cu care vor fi modernizate din punct de vedere al condițiilor hoteliere, în acest an, toate secțiile spitalului, începând cu cele de la etajul nouă în jos.

1 COMENTARIU

  1. De ce sa extins sectia diabet ?! Astfel s au pierdut paturile neurochirurgiei..statistic și după decontări sectia diabet e inutila în funcțiunea spitalului..neurochirurgia e specialitate medicala ..diabetul doar studiu clinic.doar în România diabetul e vast..nutriția e specialitatea de baza domnilor specialiști!!! Tara lui papura Vodă!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.