Vrei să devii expert în accesarea de fonduri europene? Cum te poți...

Vrei să devii expert în accesarea de fonduri europene? Cum te poți înscrie și ce cursuri mai organizează Camera de Comerț Timiș din toamnă

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș vine în sprijinul locuitorilor din județ și în această toamnă, prin organizarea unor noi serii de cursuri. Astfel, cei interesați pot să devină experți în accesarea de fonduri europene, pot afla mai multe informații despre controlul intern/managerial la nivelul entităților publice, iar companiile sunt invitate să descopere de ce au nevoie de un responsabil de mediu. Cele trei cursuri încep în luna septembrie, transmit reprezentanții instituției.

În ce perioadă se desfășoară cursurile

Cursul „Responsabil de mediu” va fi organizat în perioada 12 – 16 septembrie, la Centrul Regional de Afaceri, prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș. Cursul este adresat tuturor celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care generează deșeuri. Activitatea desfășurată de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de măsuri pentru rezolvare a problemelor de mediu, îmbunătățirea performanțelor de mediu ale organizației. În cadrul cursului, se va discuta, printre altele, despre instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, monitorizarea factorilor de mediu sau supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situații de urgență.


Certificatele obținute la absolvirea cursului sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Taxa de participare este de 800 lei.

Cel de-al doilea curs organizat de CCIA Timiș este „Controlul intern/managerial la nivelul entităților publice. Noutăți legislative” și este organizat în perioada 27 – 29 septembrie la Centrul Regional de Afaceri. Potrivit legii, „neîndeplinirea de către ordonatorul de credite a obligației de a elabora și prezenta raportul anual asupra sistemului de control intern / managerial se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei”. Tocmai de aceea, participanții vor afla în cadrul cursului mai multe informații despre măsurile de control intern necesare pentru implementarea și dezvoltarea Sistemului de Control Intern Managerial (SCIM), dar și despre abordarea unor modalități practice de implementare a SCIM în cadrul entităților publice. Taxa de participare este de 450 lei + TVA.

De asemenea, CCIA Timiș îi invită pe cei interesați să devină experți în accesarea de fonduri europene. Cursul „Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europeană” se desfășoară în perioada 19 – 30 septembrie la Centrul Regional de Afaceri, iar certificatele obținute au recunoaștere națională și internațională. Cursul acoperă tematica necesară pentru scrierea unei cereri de finanțare și implementarea proiectului, indiferent de tipul de proiect sau sursa finanțării. Cu un puternic caracter practic și aplicativ, cursul dă posibilitatea conceperii unui proiect viabil pornind de la scopul și obiectivele aplicantului. Traineri cu experiență în domeniu vor oferi consiliere și îndrumare prin proceduri legislative, vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor și problemelor aferente tematicii. Taxa de participare la curs este de 1.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.