Zi de mare sărbătoare la români: Adormirea Maicii Domnului. Ce spune credința...

Zi de mare sărbătoare la români: Adormirea Maicii Domnului. Ce spune credința populară

0
DISTRIBUIȚI

1801159_788552994491443_1575886997_o

Pe 15 august, creștini prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului. Este o zi de sărbătoare și în casele a peste 2,2 milioane de români, care azi îşi serbează onomastica.

Credincioșii omagiază azi trecerea în neființă a mamei Mântuitorului și ridicarea ei în Împărăția Cerurilor.


și tpcmai pentru că se prăznuiește „adormirea” Născătoarei, în credința populară se spune că urările de „La Mulți Ani” nu-și au locul, dar e o zi bună pentru apropiere de cele sfinte, astfel că se merge la biserică pentru rugăciuni și spovedanie. Femeile merg la biserică pentru a împărți struguri, prune și faguri de miere.

Fecioara Maria, spun învățăturile creștine, a mai trăit încă 11 ani după ce fiul ei, Iisus, a fost răstignit. Înainte de a se stinge, aceasta a fost înștiințată de același arhanghel care s-a pogorât să-I spună că poartă în pântece un copil: Arhanghelul Gabriel. Totul s-a întâmplat cu trei zile înainte de trecerea ei la Ceruri. „Acestea zice Fiul tău: «Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvantul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare»”, au fost cuvintele Sfântului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.