Ziua Timişoarei, sărbătorită cu paradă militară și discursuri. Ciuhandu, pentru prima oară...

Ziua Timişoarei, sărbătorită cu paradă militară și discursuri. Ciuhandu, pentru prima oară la manifestări de când e Robu primar VIDEO și FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-351549709">

ZIUA TIMISOAREI 05_resize

Ceremonial militar special astăzi, în Piața Unirii,  organizat cu sprijinul Garnizoanei Timişoara, pentru a marca momentul intrării trupelor române în Timişoara, în data de 3 august 1919. La eveniment au luat parte primarul Nicolae Robu, vicepreședintele CJ Timiș Roxana Iliescu și prefectul Mircea Băcală. Oficialitățile au susținut și discursuri despre semnificația zilei de 3 august, declarată oficial Ziua Timișoarei.

S-a remarcat, ca de obicei, primarul Nicolae Robu, care, în ciuda temperaturilor ridicate de afară nu a catadicsit să susțină un discurs scurt, ci le-a povestit celor prezenți la eveniment despre înființarea Universității Politehnica din Timișoara, unde a fost rector de două ori. După sesiunea de discursuri, militarii, jandarmii și polițiștii prezenți la eveniment au defilat. Ceremonia s-a încheiat cu un mic recital susținut fanfara militară.

Programul de Ziua Timișoarei continuă cu un plen al Consiliului Local Timișoara, unde vor fi decernate mai multe titluri de cetăţean de onoare, printre care unul şi sculptorului Aurel Ardeleanu. Seara se va încheia cu un concert, care va începe de la ora 20 în Piaţa Victoriei. Pe scenă vor urca Nicoleta Nucă, Liviu Teodorescu, Guess Who, Alexandra Stan.

UPDATE 1 Fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, a fost pentru prima oară prezent la manifestări în epoca Robu, acesta venind la plenul festiv al CLT.

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.