ACS Poli obține primul punct pe teren străin în acest sezon al...

ACS Poli obține primul punct pe teren străin în acest sezon al Ligii I. Timișorenii nu au profitat de o situație favorabilă de a câștiga la Mediaș

0
DISTRIBUIȚI
acs-poli-steaua-4
Punct la Mediaș pentru Bărbuț și compania

ACS Poli Timișoara a câștigat în runda intermediară din Liga I primul punct pe teren străin în ediția 2016-17. Formația bănățeană poate să regrete însă unele momente de la Mediaș, unde a condus-o pe Gaz Metan într-un joc încheiat în superioritate numerică dar cu un rezultat de egalitate pe tabelă, scor 1-1.

După eșecul ”decent” cu Steaua de pe teren propriu, ACS Poli spera la primele puncte pe teren străin în acest sezon. Rămasă fără Sorescu și cu atâtea accidentări, echipa pregătită de Ionuț Popa își număra din nou opțiunile. Surprinzător, căpitan a fost azi Artean, Croitoru fiind rezervă.

Medieșenii, câștigători în runda trecută în fața Astrei, păreau să înceapă mai bine. În minutul 10 se dictează ușor fault la LLorente. Execuția lui Eric e însă anticipată de Straton. Peste alte zece minute Llullaku prinde un șut de la mare distanță, dar portarul timișorenilor are din nou răspuns. Pe contraatac vine reușita lui Alex Popovici, prima personală din acest sezon.


Atacantul lui ACS Poli e lansat excelent de Doman și depășește portarul înainte să marcheze în minutul 30. Intervalul de zece minute pentru o acțiune importantă nu a mai funcționat apoi. Gazul fiind însă echipa în criză și bănățenii fiind neobișnuit de spontani față de alte partide ”afară”.

Nu au profitat de eliminare

În startul părții secunde gazdele puteau egala imediat. Nou intratul Gavra centrează și Eric (47) reia în bara transversală, mingea lovind apoi terenul în fața lui Straton. Timișorenii au făcut clasicul pas mai în spate, lateral, și Gaz Metan a revenit în atac. În minutul 64 Susnjar putea egala cu o lovitură de cap. Iar, ”inevitabilul” se produce peste șapte minute. Llullaku marchează după o deviere a lui Gavra, tot cu capul, în urma centrării lui Ciprian Petre. La 1-1 Zaharia e eliminat de la gazde în urma unui al doilea cartonaș galben, văzut pentru fault asupra lui Doman. Chiar și în superioritate numerică însă ACS Poli a fost vioara a doua pe final. Mai mulțumită cu doar un punct după impresia bună din prima parte. Totuși, în prelungiri, timișorenii puteau lua toate punctele dacă ”debutantul” (la ACS Poli) Drăghici era mai atent în careul advers la pasa lui Novak.

ACS Poli recuperează un punct din ”marele minus” (acum e -9) iar în etapa a zecea timișorenii primesc vizita lui ASA și a lui Dan Alexa. Cât despre victoria în deplasare, bănățenii nu au mai simțit gustul ei pe prima scenă din primăvara lui 2014.

Gaz Metan Mediaș: Pleșca – Crețu, Trtovac, Susnjar, Buzean – Zaharia, Bic (78 I. Cristea) – Munteanu (46 Gavra), Eric, Llullaku – Axente (58 C. Petre). Pe bancă: D. Cristea – Rugasevic, Olaru, Danci. Antrenor: Cristian Pustai.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Bocșan, Scutaru, Novak – Artean (cpt.) – Bărbuț, Llorente, Cârstocea (60 I. Roșu), Doman (90+3 G. Neagu) – Popovici (88 Drăghici). Pe bancă: Smaranda – Mailat, Şeroni, Croitoru. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.