Adio, numiri politice: sute de posturi de directori și directori adjuncți, scoase...

Adio, numiri politice: sute de posturi de directori și directori adjuncți, scoase la concurs în școlile din Timiș. Până când se depun dosarele de înscriere

0
DISTRIBUIȚI
isj timis
Inspectoratul Școlar Județean Timiș așteaptă dosarele candidaților

Vești proaste pentru directorii și directorii adjuncți din școlile din județul Timiș. Ministrul Educației a anunțat, ieri, că deși s-a încercat amânarea organizării concursului pentru ocuparea acestor posturi din întreaga țară, calendarul stabilit inițial nu va fi schimbat. Prin urmare, candidații care doresc să se înscrie mai au timp să o facă până în data de 2 octombrie.

Mesajul ministrului Educației

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a declarat că în județul nostru sunt scoase la concurs sute de posturi de directori și directori adjuncți. Este vorba de 197 de posturi de directori de școli și alte 90 de posturi de directori adjuncți.

Ministerul Educației transmite că în data de 7 octombrie vor fi afişate rezultatele verificării conformităţii criteriilor de participare, iar în data de 12 octombrie va avea loc proba scrisă la nivel naţional, cu subiecte elaborate de Ministerul Educaţiei.


În total, în întreaga țară au fost scoase la concurs 9.047 de posturi de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar, dintre care 6.545 sunt funcţii vacante de directori, iar 2.529 de directori adjuncţi. Până în data de 20 septembrie, ora 12.00, erau înscrişi 1.300 de candidaţi.

„Solicit ferm actualilor conducători de şcoli să pună la dispoziţia colegilor lor toate documentele şcolare de care au nevoie pentru a se înscrie. Dacă vom primi în continuare mesaje, dacă ni se va semnala faptul că cei care doresc să se înscrie sunt împiedicaţi, nu vom ezita să apelăm la autorităţile statului pentru a aduce din nou legea în şcoli. Nu ştiu dacă mai există în momentul de faţă, în România, un sistem social de importanţa educaţiei, un sistem care să însemne atât de mult pentru viaţa României de astăzi, dar în care selecţia managerilor să nu se facă pe bază de concurs public şi transparent. Semnalul Ministerului Educaţiei e că trebuie să se intre într-un regim de normalitate şi anume ca, o dată la patru ani, să se organizeze un concurs. Aceasta trebuie să fie normalitatea. O şcoală a cărei conducere va continua să funcţioneze numai pe baza detaşării, acordată arbitrar, nu poate să se dezvolte, nu este un mediu propice pentru formarea copiilor”, a afirmat, ieri, ministrul Mircea Dumitru, în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.