Aproape 700 de cerşetori şi oameni ai străzii, identificaţi de poliţişti locali,...

Aproape 700 de cerşetori şi oameni ai străzii, identificaţi de poliţişti locali, la Timişoara. Cu cât a scăzut numărul lor faţă de anul trecut

0
DISTRIBUIȚI
cersetori timisoara
Aproape 700 de cerşetori prinşi pe străzile Timişoarei.

Aproape 700 de cerşetori şi persoane fără adăpost, dintre care 96 minori, au fost identificaţi de poliţiştii locali pe străzile Timişoarei, de la începutul anului şi până în prezent. Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara spun că numărul acestora a scăzut la jumătate şi le recomandă cetăţenilor să nu le mai ofere bani cerşetorilor, deoarece în acest fel sunt menţinuţi în stradă.

Zonele aglomerate, preferate de cerşetori

Poliţia locală spune că acţionează zilnic pentru depistarea persoanelor fără adăpost şi a cerşetorilor din Timişoara.


După ce sunt preluaţi şi identificaţi, aceştia sunt predaţi către centrele sociale pentru demararea procedurilor de integrare socială. Însă, o mare parte dintre aceste persoane sunt depistate de zeci de ori, fiind luate de fiecare dată măsurile legale pentru a nu se mai întoarce în Timişoara, dar aproape de fiecare dată revin în oraş. Astfel, numai în cursul săptămânii trecute au fost depistați în zone aglomerate, cum ar fi piețe, intersecții, un număr de 35 de cerșetori și oameni ai străzii, o parte dintre aceștia fiind depistați în mod repetat.

„Trebuie subliniat faptul că numărul cerșetorilor și al oamenilor străzii a scăzut simțitor comparativ cu anul trecut, cu mai mult de jumătate, când au fost depistate 1563 de astfel de persoane. De asemenea, au fost identificate un număr de 46 adăposturi improvizate care au fost sesizate pentru igienizare. Poliția Locală Timișoara face apel din nou către cetățeni ca în cazurile în care observă astfel de persoane pe raza municipiului Timișoara sau cunosc locații în care se adăpostesc oameni ai străzii să sesizeze la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112. De asemenea, facem apel către cetățeni să sprijine campaniile de diminuare a acestui fenomen desfășurate de Poliția Locală și să nu mai ofere bani cerșetorilor deoarece în acest fel îi menținem în stradă”, transmite Poliţia Locală Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.