Asaltul migranților la granița de vest continuă. Vezi câți au fost prinși...

Asaltul migranților la granița de vest continuă. Vezi câți au fost prinși noaptea trecută FOTO

0
DISTRIBUIȚI

50940

Perioadă aglomerată pentru polițiștii de frontieră timișeni. Granița de vest a României este luată cu asalt de migranți. Dupa ce luni, la primele ore ale dimineții, au fost prinse 20 de persoane care încercau să ajungă în vestul Europei trecând granița ilegal în România din Serbia, noaptea trecută, polițiștii de frontieră timișeni au mai descoperit 15 migranți.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp, încercând să treacă ilegal frontiera din Serbia, pe direcţia localităţilor de frontieră Valcani-Beba Veche.

Imediat, poliţiştii de frontieră, împreuna cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş, au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate în apropierea localităţii de frontiera Valcani 11 persoane de sex masculin, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt opt cetăţeni afgani, doi pakistanezi şi un iranian, cu vârste cuprinse
între 14 şi 35 de ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat pe malul râului Mureş, pe direcţia localităţii de frontieră Saravale, 4 persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă.


Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Kosovo, solicitanţi de azil cazaţi la Serviciul pentru Imigrări Timiş, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani.

Din cercetări s-a stabilit că bărbaţii erau la a doua tentativă de trecere ilegală spre Ungaria, ei fiind depistaţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei de către poliţiştii de frontieră şi în data de 06.09.2016. La data respectivă, celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei şi au fost predaţi IGI Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului înregistrat luni şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.