Remiză de încurajare pentru ASU Politehnica în Liga a II-a. Alb-violeții, aproape...

Remiză de încurajare pentru ASU Politehnica în Liga a II-a. Alb-violeții, aproape să ia toate punctele cu FC Brașov GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Iliesi
Laurențiu Telescu a purtat în premieră banderola la ASU Poli. Foto: Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a obținut azi un punct important în Liga a II-a. ”Băieții în ghete”, mult mai curajoși ca în alte jocuri, au remizat cu mult mai bine cotata FC Brașov, scor 1-1 (0-0). Timișorenii au fost conduși cu 1-0, dar au avut replică, și chiar ”stegarii” au părut cei mai mulțumiți cu rezultatul final.

Doar circa 800 de spectatori au fost azi alături de ASU Politehnica în duelul cu FC Brașov, favorită clară conform calculelor. Galeria a rămas fidelă și atmosfera a fost frumoasă, cu ”stegarii” având la rândul lor alături un grup de ultrași, evident mai puțin numeros.

Pe teren Brașovul a început în ofensivă, dar treptat, trupa gazdă, în premieră cu Gălan doar pe bancă și cu alte modificări în linia de mijloc, a căpătat o doză de curaj. Una lipsă la duelurile precedente. În minutul 19 Motreanu, la fel de bun în banda dreaptă, centrează ideal pentru Blănaru, lovitura de cap e și ea plasată excelent, dar goalkeeperul Iacob găsește un reflex aproape miraculos. Oaspeții au avut mai mult controlul, dar au fost cel mai aproape de gol doar în finalul reprizei. În minutul 43 Brașovul primește ușor o lovitură liberă, Iulian Popa execută bine, dar și Alin Constantinescu are răspuns la buturile celelalte.

Golurile, după pauză

Deși părea să fie foarte bine concentrată azi, trupa alb-violetă cedează după 13 minute scurse din partea secundă. Centrare din banda stângă și Grigorie plasează mingea cu capul la colțul lung. La 0-1 însă ”Băieții în ghete” nu mai cad ca în alte partide. Peste patru minute Birău, cel mai activ om al bănățenilor, e faultat în careu de Cordoș. De la punctul cu var execută golgheterul Blănaru care însrie și declanșează bucuria în Peluza Sud. ASU Poli a părut altă echipă acum, dar ”stegarii”, mai experimentați, puteau profita de spații și Istrati a reluat periculos în minutul 68 puțin pe lângă vinclu. De asemenea, putea fi 2-1 pentru gazde în minutul 74, când Dănăricu, din poziție centrală, trimite telefonat și mingea e deviată în corner, unul rămas fără rezultat. Oricum, a fost o abordare ofensivă, peste așteptări pe alocuri, din partea elevilor lui Sorin Brîndescu. Chiar cu doi atacanți veritabili. Și, în minutul 88 alb-violeții puteau profita de o eroare, în sfârșit, a oaspeților, dar Birău s-a precipitat, deși avea și opțiunea Bădăuță la doi pași.

A fost un joc alert până în prelungiri, dar s-a încheiat cu un egal care, culmea, a părut să convină mai mult Brașovului. 1-1 și ASU Politehnica obține un punct important pentru moral, al cincilea stagional și B-ul dintr-o dată nu mai pare o pălărie așa de mare.

ASU Politehnica Timișoara: A. Constantinescu – Motreanu, Telescu (cpt.), Todorov, Taub – D. Constantinescu – Vucea (73 Bilia), Țugui (46 Dănăricu), Birău, Ghinescu (65 Bădăuță) – Blănaru. Pe bancă: Mitrea – Niță, Cr. Gălan, Teuț.


Antrenor: Sorin Brîndescu.

FC Brașov: Fl. Iacob – Săftescu, I. Șerban, Cordoș (67 Istrati), Ct. Stan – I. Popa – L. Manole, Grigorie (cpt., 76 Poverlovici), P. Iacob, Goge (82 H. Popa) – Sburlea. Pe bancă: Caucă – Petra, Răducan, Rachisan. Antrenor: Cornel Țălnar.

 

1 COMENTARIU

  1. Bravo Mexicane!!!Daca si ceilalți trei colegi jucau ca tine câștigam la pas.Dar Ghine si Vucea nu mai știu sa tragă la poarta.Tugui tata dacă nu vrei sa joci spune nu ne mai chinui,nici pe noi nici pe colegii tai.Vreau sa il văd si pe Denis Baban mai slab ca Țugui nu poate juca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.