DESCĂTUȘARE pentru ASU Politehnica după o repriză de blocaj la Șiria. Alb-violeții...

DESCĂTUȘARE pentru ASU Politehnica după o repriză de blocaj la Șiria. Alb-violeții au obținut cu Pâncota primul succes afară în B GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-192892281">
asu-poli-pancot-28
Cătălin Bădăuță a spart gheața în noul sezon

ASU Politehnica s-a chinuit o repriză să înscrie pe terenul lanternei Șoimii Pâncota. Până la urmă lacătul a fost spart în repriza secundă. A fost 3-0 final pentru nou promovata alb-violetă. Cu Bădăuță, Telescu și Niță marcatori în premieră pentru timișoreni în acest sezon. Dar și un rezultat după care elevii lui Sorin Brîndescu pot răsufla ușurați, cel puțin temporar.

Într-o locație rustică, la poalele Cetății Șiriei, ASU Politehnica avea misiunea aparent simplă de a depăși ultima clasată, bună încasatoare de goluri. Arena ”Otto Grefner”, micuță, dar cochetă pentru un teren dintr-o comună, a primit câteva sute de fani viola.

Începutul a fost oarecum dezamăgitor. Montată în defensivă, cu trei fundași centrali și în față doar Bebe Mitu, care nu a ezitat să ”spargă” câteva semințe pe tunelul de intrare în teren, Pâncota a rezistat în prima parte. De abia în minutul 21 Blănaru a avut o acțiune interesantă în careu și a pasat, dar șutul lui Taub a fost respins de Oprea. Peste cinci minute vine, în sfârșit, și șutul de la distanță, cam singura soluție în condițiile în care atacurile au fost previzibile. Birău trimițând puțin pe lângă vinclu. Mai mult, în minutul 38 a fost cedată o ”liberă”, dar Mitu a trimis prea moale pentru a-l învinge pe Constantinescu. Fix înainte de pauză Blănaru a scăpat singur, dar a irosit șansa, stricându-și mingea.

Repriza secundă avea să aducă altă poveste. Nou intrat, Niță centrează din partea stângă și Bădăuță pune piciorul pentru 1-0, mingea scurgându-se cu puțin noroc după linie. Tribuna timișoreană s-a descătușat, pe teren au mai trecut 20 de minute până la următoarea reușită. Birău execută cornerul din care Telescu (min 74) marchează primul său gol pentru ASU Poli. O lovitură de cap care a intrat cu ajutorul transversalei. Avea să fie imediat 3-0. Niță (82) profitând de o gafă a portarului de rezervă abia intrat. Mingea centrată din stânga de Taub a părut să fi depășit linia de aut. Și, putea fi 4-0, când același Niță, sub privirile celui care l-a crescut, Marcel Băban, s-a încurcat însă cu un coleg la centrarea lui Bădăuță.

ASU Poli se impune conform așteptărilor până la urmă. Un 3-0 conturat în totalitate după pauză, care îi ajută pe alb-violeți să iasă din zona periculoasă, cu opt puncte acumulate în opt runde.

Șoimii Pâncota: Oprea (76 Horvath) – Stelitano (9 Ursoi), Vulpe, Dulap, Ianc, Sarr – Stoichițoiu, S. Taider, Copilescu, Farcaș – D. Mitu (cpt., 83 Pătrașcu). Pe bancă: Stavarache. Antrenor: –

ASU Politehnica Timișoara: A. Constantinescu – Motreanu, Telescu, Todorov, Taub – Vucea (46 Bilia), Birău, D. Constantinescu, Ghinescu (46 Niță) – Bădăuță, Blănaru (66 Mărgărit). Pe bancă: Mitrea – Gălan, Dănăricu, Teuț. Antrenor: Sorin Brîndescu.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.