ASU Politehnica SPARGE gheața în Liga a II-a pe seama Metalului. Ce...

ASU Politehnica SPARGE gheața în Liga a II-a pe seama Metalului. Ce gest au făcut suporterii alb-violeți înainte de meci FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
asu poli - metalul resita (11)
Defensiva lui ASU Politehnica nu a avut probleme în acest meci. Foto: Adrian Pîclișan

Runda a cincea a fost de bun augur pentru formația susținută de suporteri. ASU Politehnica Timișoara a spart gheața în Liga a II-a cu o victorie în fața codașei Metalul Reșița, scor 2-0. Cele două goluri au fost marcate în prima repriză de către Ștefan Blănaru și Bogdan Dănăricu.

După deziluziile din rundele precedente, în sfârșit pe ”Dan Păltinișanu” venea o trupă clar ”de bătut”. Arena nu a fost nici de această dată foarte plină, doar vreo 1.500 de fani au ales să-și ocupe timpul de după masă cu ASU Poli – Metalul.

Ghinescu a avut primele șanse mari de gol pentru alb-violeți cu gruparea mutată la Snagov. În minutul 5 a semiluftat din fața porții la serviciul lui Birău iar peste alte cinci a trimis cu pământul și puțin peste poartă. Gruparea cu zero puncte a cedat prima dată în meci în minutul 17. Ștefan Blănaru a deschis și azi scorul,repetând cursa de la golul de 1-0 de la Brăila. Inclusiv cu depășirea portarului. De această dată soarta jocului avea să fie însă alta. Peste cinci minute Motreanu pasează și se demarcă bine în centru, dar golgheterul timișorenilor alege să tragă și o face pe lângă. În minutul 24 se declanșa a doua bucurie mare în peluza sudică. Dănăricu trage pe jos de la distanță și balonul e plasat prea surprinzător pentru portarul Samoilă. Putea fi și 3-0 înainte de pauză, dar Blănaru, din unghi închis, dar din apropiere, reușește doar să trimită în bara de la colțul lung.

ASU Poli s-a văzut deja cu punctele cucerite în partea secundă și nu s-au mai înregistrat multe ocazii.


La gazde a revenit vârful Cătălin Bădăuță, goleadorul din sezonul trecut și-a încercat în câteva rânduri șutul, dar fără succes. Precum a fost lovitura liberă respinsă de goalkeeperul Metalului în minutul 73.

Până la urmă s-a încheiat 2-0 pentru ASU Politehnica, primul succes în B pentru alb-violeți, care acumulează moral și patru puncte după duelul cu Metalul. În runda următoare timișorenii au o misiune ceva mai dificilă, joacă pe terenul Mioveniului.

ASU Politehnica Timișoara: A. Constantinescu – Motreanu, Telescu, Gălan (cpt.), Todorov – Bilia, Giuricici – Birău, Dănăricu (53 Bădăuță), Ghinescu (79 Vucea) – Blănaru (64 Mărgărit). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Metalul Reșița: Samoilă – D. Matei, Chira, Cioranu, B. Stancu – E. Matei, Cl. Ștefan – Buduroi, Ken Tassin, Șendroiu (46 I. Dinu) – Oancea (90+2 Ciobanu). Antrenor: George Dumitru.

Au ”acoperit-o” pe ACS Poli

În urma micului scandal legat de reclamele electronice de pe arenă, suporterii au decis să acopere însemnele lui ACS Poli de pe ”Dan Păltinișanu”. Ca răspuns la decizia de a cere 30 de mii de euro în avans pentru zece meciuri de afișare a publicității pe sistemul modern de afișaj. Astfel, înainte de joc câțiva ultrași au pus banere uriașe peste băncile de rezervă. Unul cu ”Politehnica”, celălalt cu ”Timișoara”, iar la mijloc unul mai mic cu semnul pentru egal. De asemenea s-a tras o pânză și pe fiecare scaun de pe bănci cu numele echipei de Liga I. În continuare reclamele sponsorilor lui ASU Poli au fost pur și simplu afișate peste instalația concitadinei.

ripensia - sebis (26)

Înainte de meci jucătorii gazdelor au degajat în tribună baloane cu însemnele noului sponsor. De asemenea înainte de meci s-a ținut un moment de reculegere în memoria observatorului Cornel Bălănescu, trecut recent în neființă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.