ASU Politehnica Timișoara caută întâiul succes în B cu Metalul de la...

ASU Politehnica Timișoara caută întâiul succes în B cu Metalul de la Snagov. Senegalezul Mansour și un mijlocaș nipon se pregătesc sub comanda lui Sorin Brîndescu

2
DISTRIBUIȚI
acs.poli_.ceahlaul.mansour-1024x682
Mansour, pe vremea când era în lotul lui ACS Poli, într-un joc cu FC Brașov

Lipsa victoriei în primele patru runde obligă ”Băieții în ghete” să treacă sâmbătă de un adversar care la prima vedere pare de depășit, Metalul Reșița. Tehnicianul Sorin Brîndescu e convins că echipa mutată de Cătălin Rufă tocmai la Snagov vine în primul rând cu gânduri defensive. Antrenorul lui ASU Politehnica recunoaște problemele din apărare ale propriei echipe dar a testat în această săptămână doi jucători cu apetit ofensiv: vechea cunoștință a timișorenilor, Mansour Gueye, și Gentaro Murakami, un jucător japonez care s-a aflat în curtea UTA-ei.

Metalul e o echipă despre care multă lume nu știe ce vrea de la eșalonul secund după ruperea de autoritățile din Reșița. Rufă a mutat echipa la Snagov, unde a găsit sprijin prin divizionara terță locală Voința. Echipa devenită ilfoveană nu are niciun punct după primele etape, dar a cedat greu în ultima partidă, 0-1 cu UTA BD, o pretendentă la promovare. ”E un meci în aparență mai ușor. Ați văzut că Reșița și-a îmbunătățit jocul mai ales pe faza de apărare. Am văzut declarația antrenorului lor, care speră într-un 0-0 la Timișoara. Probabil se vor apăra supraaglomerat, am lucrat și lucrăm la acest aspect, să găsim soluții să înscriem, dar nici să nu neglijăm defensiva, unde stăm destul de rău”, a declarat Sorin Brîndescu.

Moralul timișorenilor nu e ridicat după 1-4 la Brăila, dar victoria pare obligatorie sâmbătă. ”Nu are cum să fie o atmosferă bună pentru că toată lumea e supărată pentru aceste rezultate, dar în același timp suntem încrezători pentru că am muncit foarte mult în această vară și la un moment dat va trebui să apară și rezultatele.


Sperăm să apară chiar de sâmbătă”, a precizat Brîndescu.

Mansour și Murakani, în pregătire

De la începutul săptămâni ASU Poli a primit și doi jucători străini noi la antrenamente. E vorba de Mansour Gueye și Gentaro Murakami. Atacantul Mansour Gueye, ajuns la 30 de ani, a evoluat sporadic în ultimele sezoane, în mare parte din cauza problemelor vechi medicale. După momentul ACS Poli a avut o experiență la Hajer în Arabia Saudită, unde a marcat un gol în șapte apariții, apoi în campionatul trecut a evoluat doar în două partide pentru Lokomotiv Plovdiv în Bulgaria. Cel din urmă, Gentaro Murakami, e un mijlocaș central ofensiv în vârstă de 23 de ani, care impresionează în primul rând prin mentalitatea sa. El a evoluat sezonul trecut la UTA II în D-Arad și a fost golgheterul echipei cu zece reușite. Albirex Niigata (Singapore), Msida și St. Andrews (ambele Malta) sunt celelalte grupări pe la care a trecut japonezul.

”Au fost, nu ne-am decis, suntem deschiși să mai aducem jucători, dar nu de dragul de a aduce. Și așa avem 25 de jucători la antrenamente, jucători care pot să se impună să fie titulari, doar la număr nu transferăm. Mansour așteaptă un răspuns din Qatar săptămâna aceasta și azi îi vom da un răspuns jucătorului de origini japoneze”, a explicat Brîndescu.

”E clar că ne lipsește experiența și maturitatea în același timp, ne-am așteptat să fie un început greu. Chiar să luăm 5-0 și să nu contăm, dar suntem supărați pentru că noi chiar am contat în fiecare joc, am pregătit meciurile și jucătorii și-au dat silința să respecte sarcinile, am pus probleme adversarilor, dar sunt blocaje pe care vrem să le eliminăm, să iei trei goluri în cinci minute e o problemă, la fel în zece minute cu Suceava și zece cu Târgoviște. Dacă scoatem aceste perioade din joc putem să câștigăm. Cine intră în teren trebuie să dea totul, aici am avut unele probleme, sunt supărat pe unii jucători, sper că au înțeles”, a conchis tehnicianul alb-violeților. ASU Poli se pare că a renunțat la gândul de a-l achiziționa pe Răzvan Gorea (Ceahlăul) deoarece fundașul central ar fi în urmă cu pregătirea fizică.

Partida ASU Politehnica Timișoara – Metalul Reșița (Snagov) se va disputat sâmbătă, de la ora 18.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, în runda a 5-a a Ligii a II-a.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.