INFUZIE masivă de copii și o surpriză din Germania pentru pepiniera lui...

INFUZIE masivă de copii și o surpriză din Germania pentru pepiniera lui ASU Politehnica. Pe ce arenă vor juca în continuare ”Băieții în ghete”

0
DISTRIBUIȚI
ASU Politehnica are tot mai mulți copii și juniori. Foto: Centrul de copii și juniori ASU Politehnica / Facebook
ASU Politehnica are tot mai mulți copii și juniori. Foto: Centrul de copii și juniori – ASU Politehnica / Facebook

ASU Politehnica Timișoara are în noul sezon un Centru de copii și juniori în adevăratul sens al cuvântului. Formația alb-violetă beneficiază acum de nu mai puțin de 11 grupe de copii și juniori. Ultima realizare s-a înregistrat ieri prin transferul a nu mai puțin de 50 de puști din patru generații diferite de la concitadina CSF CFR 1933 Timișoara. Micii alb-violeți s-au bucurat recent și de un cadou din Germania, de la amicii de la Borussia Monchengladbach.

”Au crescut câți alții în zece” nu pare un simplu slogan la echipa suporterilor. După ce au început cu doar trei grupe de copii și juniori în ligile inferioare, noul centru de juniori timișorean începe să prindă contur.În vară au fost împrumutate două grupe de juniori mari de la LPS Banatul, A și B, pentru a se încadra în cerințele cerute la nivelul eșalonului secund, dar ASU Poli continuă să-și crească proprii copii, având acum grupe pentru fiecare generație inferioară ca vârstă. Mai mult, de ieri s-au alăturat proiectului fanilor și 50 de copii proveniți de la Gara Mare, născuți între 2003 și 2006. ”Avem acum 11 grupe de copii și juniori, inclusiv cu cei A și B de la LPS Banatul. Cei 50 de copii s-au transferat la noi. Nu e problemă să se mute la sub 12 ani. Nu știu ce e la CFR, e problema lor. Mie personal îmi pare rău de ce s-a întâmplat cu vechea echipă a CFR-ului”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli, pentru PRESSALERT.ro.

Performanțele centrului lui ASU Politehnica nu s-au lăsat așteptate, grupa mai veche, formată de Iulian Prodana, cucerind în sezonul trecut titlul de campioni naționali la juniori D. În cadrul centrului activează antrenorii Tiberiu Brîndescu, Flavius Nastor, (jr.


A și B), Iulian Prodana, Alin Ionescu, Paul Burtic, Cristian Gălan, Narcis Damian, Orlando Ștefan și Dorel Mașcovescu.

14264886_1765676230355513_5929498955984858382_n

Cadou de la nemți

ASU Politehnica a avut parte și de un sprijin de la Monchengladbach după extinderea activității. Ultrașii Borussiei, cei de la ”Nordkurve”, înfrățiți cu timișorenii, au trimis cadou un rând de echipament pentru Centrul de juniori. ”Am primit un rând de echipament de la suporterii Borussiei Monchengladbach în baza prieteniei dintre galerii. E o formă de a-și arăta atașamentul față de echipa noastră”, a conchis Cociu.

Iorgovan, antrenor la copiii CFR-ului

Transformarea ceferiștilor în alb-violeți nu e văzută de Constantin Nedela, președintele CFR-ului, ca o amenințare. Conducătorul feroviarilor a dezvăluit de asemenea că Sergiu Iorgovan, fotbalist revenit după problemele medicale grave avute pe când evolua la ASU Poli, se va ocupa de o grupă de copii de la Gara Mare. Merită precizat că Iorgovan a și marcat etapa trecută pentru Zăbrani în D-Arad, scor 3-1 la Săvârșin.

”Nu e nicio supărare. Pur și simplu la ASU Politehnica sunt condiții mai bune pentru ei. De aceea s-au dus acolo și antrenorii Alin Ionescu și Orlando Ștefan. Noi avem în continuare peste o sută de copii. Grupa 2002 va juca în Municipiu, grupa 2003 e antrenată de Andrei Pobega și va fi în competiții pentru Mama Mia, 2004-05 de Sergiu Iorgovan, 2005 Preda, 2006 e împrumutată tot la Mama Mia pentru că au nevoie de măcar două la nivelul Ligii a III-a și mai avem acum grupa cea mai mică 2009-10 (Haidău)”, ne-a spus Constantin Nedela.

Cu Brașovul, tot pe ”Dan Păltinișanu”

Astăzi, într-o ședință la ASU Politehnica, pe lângă discuțiile legate de anvergura mai mare a Centrului de copii și juniori s-a vorbit și de situația stadionului. Ce e sigur deocamdată e că meciul următor de pe teren propriu, de sâmbătă, 17 septembrie, contra lui FC Brașov, va avea loc tot pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”. ”Următorul joc va fi sigur pe Dan Păltinișanu. Noi ne dorim să jucăm în continuare acolo”, a adăugat Marius Cociu. Alb-violeții au și posibilitatea de a reveni pe ”Știința” pe viitor, arenă omologată provizoriu pentru orice eventualitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.