div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-280156933">
Mare grijă de unde cumpărați produse din carne și lapte. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a descoperit prezența bacteriei E-Coli la patru probe prelevate din carne și produse lactate din județele Timiș, Giurgiu, Vaslui și Iași.
Instituția de control a făcut, în perioada 05 – 16 septembrie, mai multe verificări, în cadrul Planului Național de Control al alimentelor, fiind prelevate și analizate 115 probe de carne (carcase, carne tocată, pastă de mici, cârnați) și lapte și produse din lapte (telemea, cașcaval, smântână, caș, iaurt), din 27 de județe.
În urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit prezența E-Coli în carcasa unei ovine testată la un abator din județul Timiș, dar și în micii comercializați într-un restaurant din județul Giurgiu, în cașul proaspăt produs într-un centru de prelucrare a laptelui, din județul Vaslui, și în carnea tocată vândută într-o carmangerie din județul Iași.
„Direcţiile judeţene Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au efectuat controale amănunţite la unităţile în care s-au depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus fie confiscarea alimentelor contaminate, fie tratarea termică a acestora pentru a distruge bacteria E-Coli”, transmite instituția de control.
”În urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit prezența E-Coli în carcasa unei ovine testată la un abator din județul Timiș,”
Care abator?
Nu înțeleg de ce nu specificați unde a fost descoperita bacteria.
Este un articol unde se ”vorbesc discuții”.
La fel ca multe articole în care se enumera neregularități ”dintr-un supermarket/magazin,depozit” oarecare,fără sa se menționeze numele lor,care vor continua sa funcționeze punând în pericol sănătatea clienților,pentru ca nu le închide nimeni,iar ”sancțiunile” primite sunt o gluma.