Bătrâni jefuiți de escroci care pretindeau că sunt „de la deratizare”. Vezi...

Bătrâni jefuiți de escroci care pretindeau că sunt „de la deratizare”. Vezi cum au păcălit victimele ca să afle unde-și țin banii

0
DISTRIBUIȚI

perchezitii contrabanda tigari (4) bani

Un bărbat şi o femeie care pretindeau că sunt angajați ai unei firme de deratizare au pătruns în casa a doi bătrâni din Lugoj şi, în timp ce îşi „făceau treaba”, au sustras o sumă impresionantă de bani, profitând de naivitatea victimelor, relatează cetateanul.ro.

„A fost o femeie şi un bărbat. Erau îmbrăcaţi bine. Au luat 1.170 de euro şi 1.000 de lei. Le-au cerut 50 de lei pentru deratizare, i-au chemat în bucătărie să semneze contractul şi i-au urmărit de unde au luat banii. Între timp tipul a spus că trebuie să mai dea o mână în camera mică, pe tavan. A spus să deschidă dulapurile să dea şi pe haine”, a declarat o rudă a celor doi bătrâni păgubiţi. Oamenii au depus deja o plângere la poliţie.

„La data de 5 septembrie, poliţiştii lugojeni au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în locuinţa sa s-au prezentat două persoane, care s-au recomandat a fi angajaţi ai unei firme de deratizare, iar în timpul efectuării deratizării, profitând de neatenţia persoanei vătămate, i-ar fi sustras din locuinţă 1.100 de euro şi 1.500 de lei.


În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, poliţiştii efectuând cercetări în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului cauzat”, a declarat Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiş, pentru sursa citată.

Pentru a evita escrocheriile, poliţiştii recomandă:

„Să se acorde o atenţie sporită persoanelor care sună la uşă sau care sunt primite in locuinţe.

Dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, să se solicite legitimaţia de serviciu şi să fie notate datele de pe document!

Să nu fie permis accesul în locuinţă persoanelor care se recomanda a fi de la diverse instituţii sau întreprinderi (primărie, televiziune, gaze, telefonie,electricitate, etc.) până nu se verifică la administrator dacă a fost solicitat serviciul acestora, sau telefonic la instituţia unde pretind că lucrează.

Să nu fie primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi, sau orice alte persoane de condiţie îndoielnică! Şi, nu în ultimul rând, copiii sa fie învăţaţi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor pentru a nu atrage atenţia că sunt singuri în casă!”

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.