BC SCM Timișoara ACUZĂ existența unei campanii de presă împotriva clubului. Adrian...

BC SCM Timișoara ACUZĂ existența unei campanii de presă împotriva clubului. Adrian Vermeșan: ”Ne rezervăm dreptul să-l dăm în judecată”. Ce întăriri se mai așteaptă la echipă

0
DISTRIBUIȚI
BC Timișoara
BC Timișoara

Scandalul legat de datoriile vechiului club BC Timișoara către foștii ei jucători a continuat prin noi articole apărute pe un portal dedicat baschetului românesc. Conducerea ”leilor” a reacționat din nou. De această dată directorul sportiv Adrian Vermeșan a contraatacat și susține că autorul materialelor ar avea interese ascunse pentru care denigrează fără acoperire noua echipă formată, BC SCM Timișoara.

Deși materialele apărute pe totalbaschet.ro nu erau semnate, timișorenii spun că Sabin Gherdan, care ar deține totodată site-ul și care ar acționa conform lor precum un impresar, atacă ”programat” clubul BC SCM. Cel care deține o firmă de impresariat e fratele lui Gherdan. ”Aș vrea să lămurim niște probleme vizavi de cuvintele și frazele care ni se adresează pe totalbaschet.ro de acest Sabin Gherdan. Nu are nicio calitate, nu e impresar, avocat, nu e nimic. Nu face altceva decât să denigreze actualul club, deși el e într-o relație foarte bună și apropiată cu fostul președinte, domnul Demaio, ar trebui să se adreseze lui. Pentru că dl. Demaio a făcut toate contractele. Credeți-mă sunt de 30 de ani în clubul ăsta și n-am știut, nici eu, nici Trițoiu, contractul vreunui jucător, toate au fost ținute sub cheie, secret, era pur și simplu… m-a mințit pe mine. L-am întrebat de Popescu pe ce bani a venit. Cică pe 3.000 pe lună, 30.000, ca să aud acum că e 50.000. Acum am văzut contractele pentru că au rămas la noi. Nici noi nu știm dacă s-au mai dat asemenea prime (de 5.000 euro). Înainte știam contractele…”, a declarat Adrian Vermeșan.

Ofițerul de presă al clubului, Adrian Schindarli, a precizat că ”Jucătorii impresariați de Gherdan sunt sunați și li se spune că se va scrie de ei… Popescu ne-a spus același lucru pentru că am vorbit cu el”. Managerul general Ilie Trițoiu prezentase într-o conferință anterioară actul prin care Popescu primise 5.000 de euro în luna mai, deci înaintea începerii noului sezon.


Suma ar fi reprezentat jumătate din cele două prime de 10.000 euro pe care acesta le-ar fi avut în contract. Ultimul jucător care apare pe portalul amintit cu declarații împotriva bănățenilor e Kyle Shiloh.

Conducerea clubului a repetat că-și asumă plata vechilor datorii, dar nu o poate face decât în condiții legale, din surse private în cazul în care se pierde procesul de la Curtea de Conturi. ”E supărat că nu și-a luat banii, dar ca să vină să arunce cu noroi, e urât. Nu înțelege și nu știe. Actuala asociație nu poate plăti nimic, pentru că Primăria și CJT-ul se judecă cu Curtea de Conturi. Cine dă acum bani de la el o face ilegal. Prin SCM nu se poate plăti nimic”, a mai spus Vermeșan. Acesta nu a dorit să spună legat de cuantum, decât că e unul ”mare” și că oricum, în condițiile în care unii jucători au stat doar două luni la club, se va lupta în instanță pentru salvarea fiecărui leu.

”Dacă acest domn Sabin Gherdan mai continuă să scrie noi, clubul actual, ne rezervăm dreptul să-l dăm în judecată. Pentru că nu are nicio acoperire. Decât răutate, nu știu cui servește, cine plătește, aruncă niște vorbe foarte urâte. În afară de Low nici un jucător nu a dat clubul în judecată”, a conchis Adrian Vermeșan.

Vor să mai ia români

BC SCM Timișoara a câștigat pe terenul lui Dinamo primul meci din acest sezon, dar se confruntă cu probleme de lot înaintea partidei din Cupa României cu Olimpic Baia Mare. ”A fost o victorie importantă în deplasare, nu e ușor să câștigi la București. Am controlat jocul, cred că am meritat victoria. Avem probleme cu jucătorii români… Baia Mare e o echipă nouă, e diferit în Cupa României, trebuie să ai permanent român în teren. Au schimbat antrenorul… Trebuie să fim pregătiți. Din păcate l-am pierdut pe Milencovici, accidentat. Ne-am despărțit de Covlescu și Ghiriș, mai avem jucători de 16-17 ani, dar nu sunt încă pregătiți pentru acest nivel”, a spus antrenorul Nenad Mandic.

Vermeșan a explicat și expulzarea lui Andrei Ghiriș: ”Înainte de meciul cu Clujul toată noaptea și-a petrecut-o în cluburi până la 5 dimineața. Înainte de asta a acuzat diferite probleme medicale, fizioterapeutul a vrut să-l programeze pentru control și a spus că se programează el. Sunt lucruri schimbate pentru el, aici într-un club organizat nu te duci când vrei tu, medicii, fizioterapetul, deci. A avut un comportament urât și ultima a pus capac la tot… Sfidezi pe toată lumea”. În aceste condiții BCT-ul mai încearcă aducerea a cel puțin unui jucător autohton nou. ”Discutăm să mai găsim o variantă de jucător român, una-două, avem variante, dar trebuie să definitivăm azi sau mâine. Și dacă vine acum e imposibil să joace miercuri. Mai durează, sunt niște formalități, pot să joace miercurea viitoare eventual”, a adăugat Vermeșan.

Partida BC SCM Timișoara – Olimpic Baia Mare se dispută miercuri, de la ora 18.00, în turul optimilor de finală din Cupa României. Returul e programat o săptămâna mai târziu iar echipa calificată intră în noul sistem Final 8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.