BC SCM Timișoara, în fața unui debut dificil în Liga Națională. La...

BC SCM Timișoara, în fața unui debut dificil în Liga Națională. La ce oameni ai Clujului a cerut ”pază” antrenorul Nenad Mandic

0
DISTRIBUIȚI
Nenad Mandic se așteaptă la un sezon mai bun cu BC SCM Timișoara
Nenad Mandic se așteaptă la un sezon bun cu BC SCM Timișoara

”Leii din Banat” mai au doar o zi până la momentul adevărului, debutul în noua ediție de campionat. După rezultatele oscilante din teste BC SCM Timișoara pare formația cu șansa a doua, chiar și pe teren propriu, în fața celor de la U-BT Cluj-Napoca. Totuși, Ionuț Drăgușin și compania se așteaptă însă la un duel strâns din care ei să iasă câștigători.

BCT-ul are parte de un start abrupt după ce a cedat în ultimul test, cu Dynamik Belgrad. ”Leii” dau piept cu U-BT Cluj, formație care tocmai a câștigat Supercupa în duel cu Oradea și una dintre favoritele certe la titlu. Tehnicianul Nenad Mandic a vorbit și despre lucrurile concrete cerute de la jucătorii săi pentru mâine. ”Suntem okay, pregătiți pentru jocul de luni. Cluj e o echipă foarte bună. I-am văzut în Supercupă, au o rotație bună.


Doi jucători nu au evoluat bine, dar au de unde alege. Trebuie să încercăm să sopăm această tranziție a lor pe atac, o echipă atletică, Barro, Moldoveanu, foarte buni. E prima noastră misiune, apoi jocul acesta pozițional al lor, în situațiile de pick and pop și pick and roll în special Adamovic-Moldoveanu, Adamovic, Barro”, a declarat Nenad Mandic.

Cu excepția lui Zoran Milencovici, accidentat, Mandic are la dispoziție restul lotului, unul care mai necesită timp pentru ”chimie”. ”Toată lumea e aptă, mai puțin Milencovici. Nu poți controla totul, sunt opt-nouă jucători noi, trebuie făcut totul pas cu pas. Acum toată lumea are un scouting bine pus la punct, nu pot fi surpize mari. Clujul, Piteștiul, a jucat bine în presezon, Craiova, toată lumea poate ataca primele locuri, poate mai puțin Baia Mare, Ploiești. Nu se știe dinainte nimic, mai ales la meciurile din deplasare. Cu siguranță nu va fi ușor, dar sunt convins că ne vom atinge obiectivul”, a mai spus Mandic.

Unul dintre jucătorii noi pe care BC Timișoara se va baza e Ionuț Drăgușin. ”Ne-am antrenat două luni de zile, sunt pregătit de ce va urma. Sunt lucruri pozitive, care ne arată că se poate continua o muncă frumoasă. Până la urmă, de ce nu, să tindem sus. Mai sunt lucruri de pus la punct. Când am venit aici lumea poate nu ne-a luat în serios, o echipă nu se construiește în două luni de zile. Clujul e o echipă foarte bună, o văd în primele trei, dar va fi un meci frumos cu siguranță. Nu se va câștiga ușor la Timișoara. E un campionat destul de echilibrat, toată lumea are șanse egale de a prinde play-off-ul, sunt patru care se detașează în frunte, Oradea, Cluj, Steaua și Tg. Mureș. Cu multă muncă vom reuși și noi să fim acolo”, a conchis Ionuț Drăgușin.

Partida BC SCM Timișoara – U-BT Cluj-Napoca se dispută luni, de la ora 18.00, în Sala ”Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.