Bicicliştii pasionaţi de citit, aşteptaţi la o pedalare inedită pe străzile Timişoarei....

Bicicliştii pasionaţi de citit, aşteptaţi la o pedalare inedită pe străzile Timişoarei. De ce sunt încurajaţi să vină cu cărţi din biblioteca personală

0
DISTRIBUIȚI
cititori pe bicicleta
La Timişoara are loc o nouă pedalare „Cititori pe bicicletă”.

Verde pentru Biciclete” organizează o nouă pedalare inedită pe străzile Timişoarei. Este vorba de „Cititori pe bicicletă„, care are loc duminică, 11 septembrie, cu scopul de a promova mersul pe două roţi şi cărţile.

Lecturi publice susţinute de scriitori din Timişoara, la final

Întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10.00, pe platforma Timco de pe Str. Circumvalațiunii. Ca de obicei, vor fi distribuite numere de bicicletă și baloane. De asemenea, participanţii sunt încurajaţi să vină cu cărți din biblioteca proprie și să se bucure de lectură la finalul pedalării.


Astfel, vor fi oferite premii pentru: cea mai veche carte, cea mai groasă carte, cea mai subțire carte, cea mai mică carte, cea mai subliniată carte, cel mai inedit format de carte, cea mai frumoasă copertă şi cele mai frumoase ilustrații.

După ce vor face antrenamentul de încălzire, alături de instructori de la SmartFit Studio, iubitorii mersului pe două roţi vor parcurge, de la ora 11.00, următorul traseu care are 8,4 kilometri lungime: Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii – Calea Torontalului – Miresei – Calea Aradului – Grigore T. Popa – Sf. AP. Petru și Pavel – Oravița- Frigului – Demetriade – Alexandru Ioan Cuza – Mărăşeşti- Sergent Constantin Muşat – Piața Unirii.

Participanţii vor poposi în Piaţa Unirii, unde vor avea loc lecturi publice, susţinute de către scriitori din Timişoara, dar şi lecturi urbane. Astfel, bicicliștii sunt rugați să facă poze cu cartea pe care o citesc și să o urce pe contul de Facebook sau pe cel de Instagram cu hashtagurile #suntcititorpebicicleta și #poartaocarte. Luni dimineață se va anunța câștigătorul pe baza like-urilor acumulate. Premiul va consta într-un tricou Inteligent, un abonament full-fitness de o lună, un voucher dublu la Aventura Park Arsenal (tiroliană și PowerFan Jumps), un voucher dublu la AquaPark Arsenal și un abonament pe un an la Mediateca Institutului Cultural Francez din Timișoara.

De asemenea, în Piaţa Unirii vor avea loc şi mai multe ateliere, precum cel de poezie dadaistă sau pentru micii devoratori de cărţi. „Ne aşteptăm să participe la pedalare 300-400 de persoane. Îi invităm pe timişoreni să participe la activităţile de la finalul pedalării, chiar dacă nu sunt biciclişti. În premieră, îi vom avea pe aceşti scriitori valoroşi din Timişoara”, a declarat Romina Faur, coordonator „Verde pentru Biciclete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.