Cel mai important festival de scurt metraje din vestul României, la o...

Cel mai important festival de scurt metraje din vestul României, la o nouă ediţie. Vezi când se va desfăşura Timishort

0
DISTRIBUIȚI

timishort_2016Cea de-a opta ediţe a celui mai important festival de scurt metraje din vestul Românei, Timishort, cu proiecții la Cinema Timiş şi la Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara, se va desfăşura anul acesta în perioada 6-9 octombrie.

Timp de patru zile, timişorenii vor avea ocazia de a vedea cele mai noi şi mai apreciate scurt metraje împărţite în 7 secţiuni, 4 dintre ele fiind competiţionale: o competiţie internaţională, una naţională, o secțiune dedicată filmelor experimentale (Videorama) şi competiţia de scurt metraje dedicată filmelor pentru copii (Timikids). Premiul cel mare al festivalului este oferit de Institutul Cultural Roman şi este în valoare de 3.500 de euro.

În afara competiţiei, spectatorii vor putea urmări scurt metraje aduse în România de festivalurile partenere, School Visit: EICTV Cuba, Festival Visit: Short Waves Polonia şi Focus on Portugal (scurt metraje portugheze introduse de Carlos Ramos de la Indie Lisboa).

Ca în fiecare an, Timishort se va deschide cu un lung metraj în avanpremieră în România.


Mult aşteptatul thriller „The Man Who Was Thursday”, o co-producţie Ungaria / România, va fi proiectat pentru prima dată la Timishort. În rolul principal joacă Ana Ularu, una dintre actrițele românce cu mare succes internaţional din ultimii ani.

„The Man Who Was Thursday” este un thriller suprarealist din a carui distributie fac parte Francois Arnaud („The Borgias”), Jordi Molla („Riddick”), Ana Ularu („Serena”) şi Mark Ivanir („A Late Quartet”). Regizorul Balazs Juszt va fi şi el prezent la Timişoara şi va face parte din juriul Competiţiei Internaţionale de scurt metraj.

Balazs Juszt a crescut într-o familie de artişti. La 17 ani a tradus „Harper Book of Quotations” în maghiară şi a făcut practică la Congresul american, unde a scris discursuri pentru Tom Lantos, pe atunci membru al Parlamentului Statelor Unite; Balazs a scris o autobiografie comică despre experienţele sale în Congres. Asta i-a atras funcţia de scenarist principal pentru un serial de comedie, la vârsta de 18 ani. A absolvit Colegiul „Royal Holloway” al Universităţii din Londra, obţinând apoi un master în arte vizuale la Universitatea din Los Angeles (UCLA), sub îndrumarea actritţi Cathy Schulman, câştigătoare a Premiului Oscar. Balazs Juszt a regizat numeroase videoclipuri muzicale, reclame, seriale de televiziune şi scurt metraje.

Cea de-a 8-a ediţie Timishort este organizată de Asociaţia Româna a Filmului Independent (ARFI) din Timişoara cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Timişoara şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.