Cel puțin o lună de școală fără corn și lapte pentru elevii din...

Cel puțin o lună de școală fără corn și lapte pentru elevii din Arad. Vezi care este motivul și ce spun autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

laptele si cornul

Elevii din ciclurile preşcolar, primar şi gimnazial din judeţul Arad nu vor beneficia la începutul anului şcolar de gustarea gratuită, prin programul „Lapte şi corn”, din cauza unor întârzieri în procedurile de licitaţii, cel mai devreme produsele urmând să ajungă în şcoli în luna octombrie.

Copiii din judeţul Arad vor primi produsele din programul „Lapte şi corn” cu întârziere de mai bine de o lună, după ce autorităţile au trimis documentaţiile pentru licitaţii după data de 25 august, iar licitaţiile sunt programate la începutul lunii octombrie, transmite Mediafax.

„Din cauza programării realizate de SEAP, sistemul electronic de achiziţii publice, elevii din judeţul Arad vor primi laptele şi cornul alocate prin programul naţional cu o întârziere de câteva săptămâni după începerea şcolii. Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a acceptat documentaţiile depuse de autorităţile arădene în 25 august (pentru produsele de panificaţie) şi în 31 august (pentru produsele lactate), iar SEAP a fixat termenul limită de depunere a ofertelor pentru 4 octombrie (pentru produsele de panificaţie) şi 7 octombrie (pentru produsele lactate), la aproape o lună de la începerea şcolii”, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

În aceste condiţii, produsele ar urma să ajungă în şcoli în doar în luna octombrie, dacă licitiaţiile nu vor fi contestate pentru a fi reluate.

„Prin programul de furnizare şi distribuire a produselor de panificaţie, respectiv produselor lactate, acordate elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi preşcolarilor din grădiniţele de stat şi private cu program normal, din judeţul Arad, în anul şcolar 2016-2017 ne dorim să trimitem în şcolile din judeţ produse fabricate la Arad, cu materie primă arădeană”, a afirmat Cionca.

Acesta a adăugat că licitaţiile au fost „împărţite în opt loturi, patru pentru lapte şi patru pentru panificaţie”, în aşa fel încât producătorii locali să fie încurajaţi şi să se prezinte la licitaţii.

„Până acum, licitaţia se făcea pentru tot judeţul, iar producătorii locali nu se putea prezenta pentru că nu aveau flota de maşini necesară pentru a transporta produsele peste tot.


Acum, licitaţiile sunt împărţite pe regiuni, astfel încât să se poate prezenta şi producătorii locali”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Astfel, în anii trecuţi, elevii primeau lapte din alte judeţe sau chiar din Ungaria. Pentru acest an, cele două licitaţii au fost împărţite pe patru zone: Arad, Chişineu Criş, Lipova şi Ineu.

În judeţul Arad 42.936 copii vor beneficia de produsele gratuite din cadrul programului „Lapte şi corn”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.