Cititoare PRESSALERT.ro: „Îngrijitorii de la Zoo au târât prin fața mea și...

Cititoare PRESSALERT.ro: „Îngrijitorii de la Zoo au târât prin fața mea și a copiilor o zebră moartă” UPDATE Primăria Timișoara, reacție doar după dezvăluirea PRESSALERT.ro

1
DISTRIBUIȚI

Zebra-640x5231

Autoritățile din Timișoara au de a face cu o nouă situație de ”criză” după ce li s-a solicitat să comenteze informația că una dintre zebrele de la grădina zoologică, care a fost donată de firma Continental, ar fi murit.

O cititoare PRESSALERT.ro ne-a contactat indignată de faptul că ”joi m-am dus cu copiii la Zoo și la plecare am avut parte de o experiență traumatizantă pentru ei. Îngrijitorii de la Zoo au târât prin fața mea și a copiilor o zebră moartă. I-am întrebat ce s-a întâmplat și mi-au spus că ar fi murit din cauza alimentației. Nu se poate așa ceva să târâie animalul mort prin fața vizitatorilor. Era trecut de ora 15.00”. Despre moartea celei de a doua zebre de la Zoo Timișoara au apărut comentarii și pe Facebook, încă de ieri.

Am încercat să obținem un punct de vedere oficial din partea autorităților, dar până la ora redactării acestui material a fost imposibil. În ciuda repetatelor încercări, viceprimarul Dan Diaconu și directorul grădinii zoologice, liberalul Claudiu Martin Chira, nu au răspuns. Directorul Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, Adrian Bere, a refuzat să dea un răspuns celor de la departamentul de comunicare pe acest subiect.

Vă reamintim că Bere a devenit celebru după ce a încercat să salveze din heleșteu prima zebră care a ajuns în orașul de pe malurile Begăi, atunci fiind rănit.


Aceasta este cea de-a doua zebră care moare la Grădina Zoologică din Timişoara. Exemplarul primit cadou în toamna anului 2013 a murit înecat în heleşteul din vecinătatea Grădinii Zoologice. Animalul a fost prezentat cu o zi înainte de deces presei, fără a fi lăsat să se acomodeze, motiv pentru care a fugit din ţarcul unde era adăpostită, chiar în timpul vizitei efectuate de primar şi de jurnalişti. Ulterior, Nicolae Robu a postat pe Facebook un videoclip în cadrul căruia explica în faţa jurnalistelor de la televiziunea online a Primăriei Timișoara că zebra era a murit din vina ei, pentru că era prea agitată.

zebra-continental

UPDATE Primăria Timișoara a confirmat, printr-un comunicat, moartea zebrei, cu mențiunea că decesul s-a petrecut vineri, nu joi. Corpul neînsuflețit a ajuns la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, „în vederea realizării necropsiei şi a  unui set de analize complet în laboratoarelor universitare (inclusiv analize toxicologice), care să releve diagnosticul şi să evidenţieze cauza producerii decesului animalului” care, conform autorităților, părea perfect sănătos în ziua precedentă.

1 COMENTARIU

  1. E clar,vinovat ori Basescu ori Robu.Daaar da-te ma femeie la o parte ,nu vezi ca trage un animal mort cu drepturi mai mari decat tine si mine? Pai evident a murit de gazele degajate de la Continental ,care deschid filtrele ,de vineri pana duminica noaptea,locuiesc in zona si stiu ce se intampla.Continental cu o minima investitie s-ar putea muta in afara orasului ,pur si simplu din nesimtire ,din cauza mass media care nu pun presiune ci ii ling in dos ,idem primaria,idem consiliul judetean,nu isi muta sectia de la Padurea Verde ,iar noi citim articole la kg despre animale cu drepturi mai mari decat oamenii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.