Clădirea în care au fost mutați o parte din elevii Școlii Generale...

Clădirea în care au fost mutați o parte din elevii Școlii Generale Nr. 16 din Timișoara, fără autorizație sanitară de la DSP Timiș. Când se decide dacă școlarii rămân în imobil

0
DISTRIBUIȚI

protest scoala generala 16

Clădirea de pe str. Lorena, în care au fost mutați sute de elevi care învață la Școală Generală Nr. 16 din Timișoara, nu are autorizație sanitară de funcționare, chiar dacă cursurile au început de două săptămâni. Cel puțin asta reiese dintr-o adresă a Direcției de Sănătate Publică, eliberată în data de 23 septembrie.

Ce spune DSP Timiș

„Direcția de Sănătate Publică Timiș nu a eliberat aviz sanitar pentru desfășurarea activității de învățământ pentru clase de elevi aparținând Școlii Generale Nr.


16, în locația Timișoara, str. Lorena. De asemenea, precizăm faptul că inspectorii SCDP Timiș în urma controlului efectuat la locația sus-amintită au dispus mai multe măsuri și termene de conformare”, transmite DSP Timiș.

Vă reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți ai Primăriei Timișoara, o parte din conducerea ISJ Timiș, reprezentanți ai DSP, profesori și părinți de la Școala Generală Nr. 16. În cadrul întâlnirii s-a discutat dacă este bine sau nu ca elevii să rămână pe str. Lorena astfel încât toți copiii să vină la cursuri de dimineață. În final, au fost propuse patru variante, urmând ca, astăzi, comitele de părinți de la fiecare clasă mutată pe str. Lorena să decidă care este cea mai bună soluție.

Întâlnirea a avut loc după ce chiar în prima zi de școală, o parte din părinții elevilor de clasa pregătitoare și clasa a IV-a care au fost mutați în imobilul de pe str. Lorena au protestat. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de condițiile în care elevii învață, dar și de distanța prea mare până la unitatea de învățământ. Miercuri va avea loc o ultimă întâlnire, în cadrul căreia se va decide ce se întâmplă cu elevii care învață în clădirea de pe str.Lorena, potrivit conducerii ISJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.