Concert memorabil cu legendarul Bob Geldof, în cadrul festivalului Plai de la...

Concert memorabil cu legendarul Bob Geldof, în cadrul festivalului Plai de la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-948767722">
Bob Geldof a susţinut un concert extraordinar în cadrul Festivalului Plai din Timişoara
Bob Geldof a susţinut un concert extraordinar în cadrul Festivalului Plai din Timişoara

Festivalul Plai a continuat sâmbătă cu o sumedenie de acţiuni care au fost savurate pe deplin de spectatorii prezenţi la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.

Participanții au fost întâmpinați de un decor magic și de ateliere pentru toate vârstele și gusturile: workshop-uri, ateliere de meșteșugărit, activități sportive, zone de chill și mâncare delicioasă. Scena Antagon a pus la cale spectacole ale Scenei Kalejdoskop și Asphalt Theater, trupe independente de teatru care au adus în fața publicului reprezentații artistice originale. La Ceau, Casa Filmelor, cinefilii au fost răsfățați și în a doua zi de festival cu două filme străine interesante: „Sora mea” din Polonia și „Viaţa ca o trompetă” din Croația, dar și cu o selecție de scurtmetraje din Portugalia.

Începând cu ora 19.00, publicul și-a făcut încălzirea pe ritmurile celor de la Fantome, artiștii rezidenți ai acestei ediţii a festivalului. Seara a continuat cu combinația grațioasă de ritmuri arabe și africane ale Azizei Brahim, artista cunoscută atât pentru muzica sa, cât și pentru mesajele sociale puternice pe care le transmite.

Headliner-ul serii, mult așteptatul și îndrăgitul Bob Geldof, a fost așteptat cu aplauze de publicul PLAI – care a dansat și a cântat în ritmul muzicii de pe scenă cu o energie minunată. Artistul și-a exprimat bucuria de a reveni într-o Românie liberă, după ce a concertat în România comunistă în anii `80. Irlandezul cu o experiență de peste 40 de ani în muzică a fost solist al formației rock irlandeze The Boomtown Rats, a reușit să reunească Pink Floyd și The Who pentru concertele caritabile din seria Live 8 (2005), susținute în tări din Africa, Europa și America de Nord. Concertul lui Bob Geldof le-a oferit celor prezenţi o seară magică, prestaţia sa fiind răsplătită cu un entuziasm deosebit din partea publicului.

Cea de-a doua zi a festivalului a fost încheiată de after-party-ul celor de la Freenetik, care i-au adus în fața publicului de la Muzeul Satului Bănățean pe Lenzam, Digital, Skynet, Phoneme, Kojok și VJ Whitepoint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.