Condamnare definitivă pentru polițistul care a bătut un sportiv până l-a băgat...

Condamnare definitivă pentru polițistul care a bătut un sportiv până l-a băgat în comă. Vezi ce au decis magistrații

0
DISTRIBUIȚI
6darabut
Polițistul Claudiu Dărăbuț

Polițistul Claudiu Dărăbuț, de la Biroul Rutier Arad, cel care l-a bătut până l-a băgat în coma pe tânărul jucător de polo Alexandru Băltean, a scăpat definitiv de pușcărie. Magistrații Curții de Apel Timișoara au stabilit că omul legii poate fi adus pe calea cea bună fără să stea după gratii, astfel că i-au dat pedeapsă cu suspendare.

Reamintim că în timul incidentului de anul trecut, polițistul l-a bătut pe sportiv până ce acesta a căzut lat și a rămas nemișcat, cu craniul crăpat și în comă.


Imediat după comiterea faptei, Dărăbuț a fugit și s-a ascuns, fiind dat în urmărire generală. S-a predat după 24 de ore. La data comiterii faptei era cercetat, intern, pentru posesie de armă fără autorizație și, cu ceva timp înainte, urcat beat la volan, s-a dat cu mașina peste cap.

Bătaia dintre omul legii și sportiv a avut loc în iunie 2015, într- un local din centrul Aradului. Amândoi erau beți. Sportivul s-a dus la masa polițistului, unde se mai aflau trei cunoscuți de-ai săi, și a dat să bea din paharul agentului. Acesta s-a enervat și a început să-l bată pe sportiv până când acesta a căzut pe jos și nu a mai mișcat.

În urma fracturii craniene suferite, Alexandru Băltean a intrat în comă și nu și-a putut relua activitatea sportiv un timp îndelungat chiar și după recuperare.

Curtea de Apel Timișoara a stabilit luni că Claudiu Dărăbuț va fi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapta sa.