Gură de OXIGEN în Moldova. ACS Poli câștigă după aproape doi ani...

Gură de OXIGEN în Moldova. ACS Poli câștigă după aproape doi ani și jumătate pe un teren străin din Liga I

0
DISTRIBUIȚI
acs poli ofk (7)
ACS Poli s-a bucurat de primul succes ”afară”

S-a rupt blestemul pentru Ionuț Popa și compania într-un moment aproape critic pentru ACS Poli. Echipa timișoreană susținută de autorități a depășit așteptările și s-a impus pe terenul incomodei CSM Poli Iași, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost înscris de Octavian Drăghici, aflat la prima reușită oficială în tricoul trupei bănățene.

Fără Popovici, Croitoru și Scutaru în Moldova şi cu recentele zvonuri de îndepărtare, lui Ionuţ Popa îi surâdea parcă şi o remiză într-una dintre fostele sale ”case”. ACS Poli a început, precum în alte deplasări, destul de curajos. După 30 de secunde Doman reia spectaculos, dar prea moale pentru a-l învinge pe Caparco. Replica gazdelor vine de la tânărul Alex Boiciuc peste trei minute. Șutul acestuia ocolind însă stâlpul din dreapta lui Straton. Iașiul a dominat apoi prima repriză, dar doar Vasile Gheorghe (min. 20) le-a dat emoții bănățenilor, dispuși mai confortabil pe contraatac.

Partea secundă începe din nou bine pentru timișoreni. În minutul 50 Llorente amenință poarta lui CSM Poli cu un șut de la distanță. La același interval din debutul jocului, Boiciuc e din nou aproape de gol, de această dată Piccioni i-a așezat inteligent balonul însă reluarea atacantului nu e la fel de isteață.


Duelul se repetă (56) apoi cu Straton blocându-l de această dată pe același Boiciuc. Pe o contră aparte, cu Șeroni în rol de extremă-surpriză, ACS Poli avea să deschidă scorul în minutul 61. Fundașul central intrat în locul lui Cânu la pauză și-a încheiat cursa cu o centrare ideală pentru vârful Drăghici și fostul om al lui Racing Beirut și ASU Poli nu a iertat din fața porții. 0-1 și jocul se putea tranșa peste opt minute. Lansat spre poartă Doman trimite însă imprecis cu exteriorul. Au urmat în continuare așteptatele atacuri ale moldovenilor. Dar, mai aproape de gol au fost tot elevii lui Ionuț Popa. În minutul 87, când atât Drăghici, cât și nou intratul Iulian Roșu nu l-au putut bate pe Caparco. De altfel, a mai exista o fază care a amintit de vorbele tehnicianului oaspeților, legat de lejeritatea cu care se tratează unele faze de poartă.

Până la urmă ocaziile nu s-au răzbunat și ACS Poli ajunge la -6, ”cota” cu care începuseră sezonul CFR-ul și Tg. Mureș. Timișorenii iau o gură de oxigen într-un moment complicat, deoarece pe lângă situația din tabelă se adună și informațiile negative legate de problemele financiare.

CSM Poli Iași: Caparco – Voicu (cpt.), Saric, Crețu, Sato – Ciucur (46 Martin), Mitic, V. Gheorghe (74 Ștefănescu), Țigănașu – Boiciuc, Piccioni (66 An. Cristea). Pe bancă: Grahovac – Bosoi, Bădic, Târșă. Antrenor: Nicolo Napoli.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Bocșan, Cânu (46 Șeroni), Novak – Artean (cpt.) – Bărbuț, A. Cârstocea (76 I. Roșu), Llorente, Doman – Drăghici (90+2 Sîntean). Pe bancă: Curileac – Neagu, Vraciu, Mailat. Antrenor: Ionuț Popa.

886 de zile (și 20 de ore) au trecut de la precedenta victorie a lui ACS Poli în deplasare în Liga I. Se întâmpla la Tg. Jiu, un 1-0 cu Pandurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.