Timișoara Saracens începe lupta pentru păstrarea Cupei Regelui. Cum văd bănățenii relația...

Timișoara Saracens începe lupta pentru păstrarea Cupei Regelui. Cum văd bănățenii relația cu FR Rugby în cazul jucătorilor care au suferit accidentări la lot

0
DISTRIBUIȚI
saracens dinamo (23)
Timișoara Saracens o înfruntă din nou pe Dinamo

Campioana României ia sâmbătă startul în Cupa Regelui, competiție a cărie primă ediție și-a acontat-o. Timișoara Saracens o reîntâlnește astfel pe Dinamo București în această toamnă, dar în deplasare de această dată, după ce la începutul lunii ”buldogii” au fost depășiți la zero în Ronaț. Următoarele jocuri de pe plan intern sunt văzute ca teste pentru duelurile tari din Cupa Challenge.

”Ne-am atins obiectivul în SuperLigă până acum. Suntem campioană de toamnă. Chiar dacă acest obiectiv l-am atins în ultima etapă. Suntem puțin în urmă față de forma și atitudinea pe care trebuie să le avem. Rugby-ul e sport de echipă. Mai avem de lucrat aici. Dar sunt convins că la startul EPCR-ului vom fi unde ne dorim”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens RCM.

”Venim din postura de câștigători. Pentru noi înseamnă un motiv în plus să ne dorim să păstrăm trofeul la Timișoara. Aștept victorii în primele trei meciuri, acesta e primul obiectiv. Cu Dinamo acasă, Cluj în deplasare și apoi cu Baia Mare”, a precizat Filipaș. Timișoara va înfrunta sâmbătă Dinamo, apoi pe 24 septembrie primește vizita Clujului. Iar în 1 octombrie are parte și de cel mai tare duel înainte de debutul european cu Edinburgh (15.10), un meci la Baia Mare. Prima clasată din grupa unică a Cupei Regelui nu va juca sfertul de finală și va fi calificată direct în penultima fază a competiției.

”Partea a doua a Cupei Regelui va fi abordată fără mulți jucători de la națională. Vor fi convocați, dar am demonstrat că avem o singură echipă, nu prima și a doua. În Superligă cu Dinamo a fost o victorie la zero. La pauză a fost o discuție aprinsă la ei, să limiteze proporțiile scorului.


Mă aștept să încerce să ne pună probleme la ei acasă”, a conchis Filipaș. Timișoara Saracens a trecut în campionat cu 31-0 de Dinamo.

”Echipa e entuziasmată, obiectivul nu se schimbă, vrem să câștigăm din nou Cupa Regelui. Trebuie să arătăm ca o echipă pentru asta, începând cu meciul de la Dinamo. Trebuie să ne facem un plan bun. Cu Dinamo am jucat acum două săptămâni. Sunt mai puternici pe teren propriu și vom aborda pozitiv jocul. Suntem cu gândul la Europa, dar nu trebuie să privim așa departe. Mai avem acest jocuri pe care trebuie să le luăm la rând. Suntem mulțumiți cu jocurile din Superliga, dar mai sunt lucruri de făcut…”, a spus Grainger Heikell, tehnicianul ”sarazinilor”.

”Suntem deținătoarea trofeului, de aceea pe noi ne obligă să avem și această competiție ca obiectiv. Știm la ce să ne așteptăm în meciul de sâmbătă. Sunt m pe ultima sută de metri, vrem să pregătim jocurile din cupele europene prin cele trei jocuri din Cupa Regelui”, a subliniat căpitanul Stelian Burcea. Partida Dinamo București – Timișoara Saracens RCM se dispută sâmbătă, de la ora 11.00 (netelevizat) în prima etapă a grupei din Cupa Regelui.

Discuție cu selecționerul pe marginea accidentărilor

Deși până acum nu s-a simțit în teren, Timișoara Saracens are destule absențe din cauza accidentărilor. Lipsesc sâmbătă Lazăr, Aholelei, Mariși, Kinikinilau, Shennan și Moala Viliami. Cel din urmă are cel mai grav diagnostic, va lipsi cam 9 luni după ce și-a afectat cam toate ligamentele genunchiului la duelul cu Steaua. Unele suferințe medicale au survenit la club, dar bănățenii sunt nemulțumiți de aspecte ce țin de pregătirea jucătorilor aflați ”sub tricolor”. Un exemplu în acest sens e lovitura suferită de Shennan în tricoul naționalei, jucător care însă va fi recuperat la timp pentru Europa. Kinikinilau va mai sta vreo șase săptămâni pe margine în schimb.

”L-am invitat pe Lynn Howells, va veni în octombrie, noiembrie, să aibă o discuție cu Grainger și cu noi, să setăm câteva aspecte vizavi de acest parteneriat între noi și națională. Datorită numărului mare de jucători care pleacă la lot. Vreau un proiect comun, ce se întâmplă cu jucătorii, când vin, ce program au. Trebuie să înțeleagă și ei, dacă sunt sau nu accidentați, cum intră în cantonamnet. Din păcate, majoritatea jucătorilor s-au accidentat imediat după ce au venit de la națională. Au fost accidentări datorită oboselii… Nu au timp să se odihnească, la națională intră și acolo într-un program de pregătire, nu-s specialist de aceea vreau ca Lynn să vină să discute și cu Sosene… Ei încep acolo cu teste, pregătiri fizice, într-o fază în care nu ar trebui astfel de teste. Nu știu, dar vreau să avem o abordare mai apropiată”, a explicat Dușan Filipaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.