Dan Popa nu mai vrea să candideze la alegerile parlamentare din partea...

Dan Popa nu mai vrea să candideze la alegerile parlamentare din partea PNL Timiş. De ce spune Robu ”nu sunt dictator în acest partid”

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu vasile blaga dan popa (3)

Decizie neaşteptată luată de Dan Popa, fost co-preşedinte al PNL Timiş şi actual prim-vicepreşedinte coordonator. Acesta a decis să nu candideze pentru un mandat de deputat, deşi avea asigurat primul loc pe listă. Dan Popa a făcut anunţul, ieri în şedinţa biroului politic judeţean a PNL Timiş. Prin urmare, lista pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Nicolae Robu: „Nu e uşor să ne desemnăm candidaţii”

„Colegul şi prietenul meu Dan Popa a anunţat că nu va candida la Parlamentul României. A considerat că este mai bine din punctul de vedere al intereselor partidului, dar şi al intereselor sale personale să nu candideze. Sigur că asta a produs o anumită bucurie, satisfacţie, celor care sunt în competiţie directă, s-a eliberat o poziţie şi toată lumea urcă cu un loc. Nu e uşor să ne desemnăm candidaţii şi sper ca PNL Timiş să treacă cu bine peste acest moment. Mă străduiesc să gestionez acest moment astfel încât să fim uniţi şi mobilizaţi în campanie şi să câştigăm aceste alegeri parlamentare”, a explicat, astăzi, Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, în timpul conferinţei de presă de la partid.

În total, 27 de candidaţi din PNL Timiş s-au înscris pe lista pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, plus Vasile Blaga, preşedintele PNL, care va conduce lista pentru Senat.


„Vasile Blaga are dreptul să candideze unde doreşte. Nu are cum Vasile Blaga sau alt preşedinte naţional de partid să facă muncă de teren în judeţul în numele căruia a candidat. Vasile Blaga are altfel de merite, nu ar fi drept să nu le luăm în considerare. În istorie va rămâne consemnat că cele două partide principale de dreapta, PDL şi PNL, au fuzionat pentru că Vasile Blaga şi Crin Antonescu au avut deschiderea să facă acest act pe care eu îl consider istoric”, i-a luat apărarea Nicolae Robu preşedintelui PNL.

Preşedintele PNL Timiş a mai ţinut să precizeze faptul că, ieri, în timpul şedinţei biroului politic judeţean, a făcut propunerea ca pe locurile doi la Senat, respectiv patru şi cinci la Camera Deputaţilor, să fie plasaţi candidaţi desemnaţi de către primarii din judeţ, tinerii şi femeile liberale. „Primarii să-şi desemneze un candidat pe care-l consideră cel mai potrivit să-i reprezinte în Parlamentul României. Şi tinerii partidului trebuie să primească un semnal de încurajare şi pot desemna un candidat care să fie pe o poziţie eligibilă. Şi femeile liberale muncesc enorm, avem membre PNL foarte bine poziţionate profesional şi care evident că trebuie luate în considerare, trebuie să li se ofere o şansă. Sunt idei personale pe care mi le asum. Desigur, cele trei propuneri vor intra la vot în biroul politic judeţean. Nu sunt dictator în acest partid, iar listele merg mai departe în biroul politic naţional, care ia decizia finală”, a mai explicat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.