Derby-ul SUFERINȚEI: Ionuț Popa nu vede jocul cu ASA Târgu Mureș ca...

Derby-ul SUFERINȚEI: Ionuț Popa nu vede jocul cu ASA Târgu Mureș ca pe unul special. Ce spune de întâlnirea cu antrenorul Dan Alexa

1
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa așteaptă echipa ”Chirurgului”
Ionuț Popa așteaptă echipa ”Chirurgului”

ACS Poli Timișoara primește duminică vizita celor de la ASA Târgu Mureș. Ambele echipe se află ”pe minus” înaintea rundei a zecea a Ligii I, cu toate acestea tehnicianul bănățenilor, Ionuț Popa, nu consideră că duelul cu trupa pregătită de Dan Alexa e unul peste celelalte partide obișnuite de campionat ca importanță.

”Nu e cel mai important meci. Pentru Poli nu e important un meci anume, toate sunt de același calibru, încercăm să scoatem punct, puncte, indiferent cu cine jucăm. ASA, după numărul de transferuri făcute are unul dintre cele mai valoroase loturi din prima divizie. Nu vă asta așa, și eu am fost la UTA atâția ani și am antrenat Iașiul, e problema lor. Poate sunt ambiții, nu cunosc. Poate sunt răzbunări, nu le cunosc. Orice punct am spus că pentru noi contează. Ne facem calculele noastre. Ținem cont și de adversar”, a declarat Ionuț Popa, ”principalul” lui ACS Poli.

Tehnicianul timișorenilor spune că se confruntă cu aceleași probleme ca și înaintea remizei cu Gaz Metan (1-1), ba mai mult: ”Sunt curios să văd dacă Doman și Llorente pot juca.


Am văzut piciorul lui Llorente în autocar, … al lui Doman, azi la antrenament pot știi mai multe despre ei”. ”Sunt îngândurat pentru de exemplu când își revine Pedro. Nu se rezolvă prin tratament la inghinali, ci prin pauză. Au fost loviți ambii fundași laterali. Sper să nu fie și o stare de oboseală”, a mai precizat Popa. În rest ACS Poli nu a mizat nici la Mediaș pe Poparadu, Vraciu, Cânu și Vădrariu. Dacă clubul timișorean nu are un preparator fizic, în schimb, a fost angajat recent Iosif Rotariu, fost antrenor secund al echipei, în postura de scouter acum.

Popa, despre Alexa

Ionuț Popa e obișnuit cu Dan Alexa mai degrabă în postura de fotbalist adversar. ”E o diferență de vârstă destul de mare, la un moment dat era să-i fiu antrenor aici la Timișoara, e un băiat care vrea să ajungă cât mai sus, ca orice fost jucător. Tânăr antrenor, care dorește să-și facă o carieră. Dădea dovadă de agresivitate, un lider ca jucător”, a precizat antrenorul lui ACS Poli.

Unul dintre jucătorii în care ”Chirurgul” avea încredere, Cristian Bocșan, fundaș care și-a câștigat locul în echipă în ultimele două runde, nu consideră nici el foarte inedită revederea cu Belu ori Zicu din postura de adversari. ”Cel mai important e să continuăm pe același drum și să facem un meci bun duminică. E un meci dificil. E un derby, ambele echipe sunt jos. Nu e nimic deosebit, pentru noi e important să câștigăm, nu cine e antrenor la Tg. Mureș sau altceva. E o echipă matură, cu jucători cu experiență. Au bătut Dinamo, va fi un meci dificil”, a spus și Cristian Bocșan.

Partida ACS Poli Timișoara – ASA Târgu Mureș se dispută duminică, de la ora 18.00, în etapa a X-a a Ligii I. Dacă timișorenii sunt la -9, dar au recuperat cinci puncte din deficit, ardelenii au reușit doar o victorie în primele nouă partide din campionat și se află la -3, pe celălalt loc retrogradabil direct.

1 COMENTARIU

  1. ca sa fim sinceri pe Bocsan Velcea a fost cel care l-a descoperit. in schimb nu l-a vrut pe Strauti si Cinu care acum se vede ca decizia era total gresita. oricum decit Belu, care acum vad ca s-a specializat pe autogoluri de ofensiv ce e, Struti e un fundas lateral clasic, nu cu aiureli ofensive in schimb marcheaza toata Liga 1 pe partea ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.