Detaliile unei crime ȘOCANTE. Vezi pe ce a cheltuit banii un tânăr...

Detaliile unei crime ȘOCANTE. Vezi pe ce a cheltuit banii un tânăr care a ucis două bătrâne fără apărare, pentru a le jefui

0
DISTRIBUIȚI

violenta1371105140-1376812166

Un tânăr de 28 de ani a fost prezentat, ieri, în fața instanței, fiind judecat pentru o crimă care a cutremurat vestul țării la începutul acestui an. Ovidiu Drîngă a fost înfăţişat instanţei Tribunalului Hunedoara în dosarul în care a fost acuzat de omor calificat şi tâlhărie calificată, detalii șocante din dosar fiind publicate de adevarul.ro.

Crimele de care a fost acuzat Ovidiu Drîngă au fost săvârşite în luna ianuarie a acestui an, în satul Balomir, de la marginea Haţegului. Procurorii au stabilit că tânărul a pătruns prin efracţie în locuinţa a două surori din Balomir, persoane în vârstă şi cunoscute cu dizabilităţi neuromotorii, cu intenţia de a le deposeda da bani. Le-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, leziuni ce au cauzat decesul acestora, după care le-a deposedat de circa 10.000 lei, informau reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Violență nejustificată

Motivul invocat de criminal pentru cele două omoruri a fost unul „sentimental”, iar după ce a comis teribila crimă dublă, tânărul și-a văzut de viață, fără nicio remușcare. „În noaptea de 19/20 ianuarie 2016, pe fondul unor probleme de natură financiară existente la sfârşitul anului 2015, cunoscând faptul că victimele Liingurar Elena şi Lingurar Augustina erau infirme, având grad de handicap neuromotor accentuat, dar şi din faptul că acestea deţin sume mari de bani în locuinţa lor, provenind din pensii, inculpatul Ovidiu Drîngă Dănuţ a luat decizia de a pătrunde în locuinţa acestora şi de a sustrage bani pentru a-şi achita datoriile şi pentru a cumpăra cadouri concubinei sale, de ziua ei de naştere din data de 20 ianuarie, respectiv un inel de logodnă pentru că intenţiona să se căsătorească cu ea”, se arată în dosar.

Potrivit anchetatorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în noaptea de 19/20 ianuarie, în jurul orelor 00.00 – 01.00, în timp ce membrii familiei sale dormeau, Oviduiu Drîngă şi-a luat mănuşi din material textil şi a plecat de acasă, cu intenţia de a jefui victimele. S-a deplasat la locuinţa acestora, a escaladat poarta de la intrarea în casă, a pătruns în hol, de unde a intrat pe uşa închisă, dar neasigurată, în camera în care dormeau cele două bătrâne.


Fără a începe căutarea banilor, a început să le agreseze, lovindu-le cu brutalitate cu pumnii şi cu picioarele, dar şi cu alte obiecte, posibil cu un lemn de foc „Inculpatul a lăsat victimele în agonie, căzute pe pardoseala locuinţei şi a început să caute bani printre articolele de îmbrăcăminte şi lenjeria de pat, găsind în poşeta de sub perna unde dormea una dintre acestea, suma de aproximativ 10.000 de lei, într-o pungă din material plastic transparent”, se arată în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Drîngă a aruncat punga pe pardoseală, iar banii i-a luat în buzunarul hainei. A părăsit locul faptei, lăsând victimele în continuare căzute la podea, în agonie, precizând în declaraţiile sale iniţiale că acestea nu au reuşit să risposteze din cauza handicapului fizic, şi nici să strige după ajutor, pentru că le-a atacat prin surprindere, în timp ce ele dormeau şi că ulterior, în timpul şi după agresiunile exercitate asupra lor, le-a auzit că acestea gemeau. La ieşirea din curtea imobilului, Ovidiu Drîngă şi-a dat jos mănuşile de pe mâini şi a intenţionat să le pună în buzunarele hainei, însă le-a pierdut, una dintre ele căzându-i lângă poarta de la intrarea în curte, peste care a sărit. Mănuşa a fost descoperită cu ocazia cercetării la faţa locului, iar Drîngă a recunoscut că a fost a lui.

Bani risipiți într-o zi

A doua zi, criminalul s-a deplasat în Haţeg, unde a cumpărat din banii sustraşi de la victime un inel concubinei sale, în valoare de 732 de lei, şi două telefoane Samsung Galaxy Prime, în valoare totală de 1.500 de lei. A doua zi a mai cumpărat din aceşti bani un autoturism Audi A4, cu suma de 5.800 de lei, o drujbă Sthil cu 400 de lei, precum şi alte bunuri, cheltuind toată suma de circa 10.000 de lei pe care a sustras-o de la cele două femei ucise, informau anchetatorii în dosarul citat de adevarul.ro.

Cadavrele femeilor cu vârste în jurul a 70 de ani au fost descoperite de un localnic care avea grijă de ele. Aveau hainele sfâşiate şi urmele chinurilor care le-au adus sfârşitul. Cei care au găsit trupurile bătrânelor au povestit că s-au înfiorat la vederea acestora. Încăperea în care se aflau a fost răvăşită de criminalul aflat în căutarea banilor. Potrivit legiştilor care au examinat cadavrele, acestea prezentau traumatisme cranio-cerebrale, cu leziuni ale creierului, dar şi numeroase leziuni pe suprafaţa corpului, provenite de la lovirea cu un corp dur.

Iniţial, Ovidiu Drîngă a negat comiterea crimelor, dar a revenit asupra declaraţiilor sale, oferind detalii privind modul în care a săvârşit infracţiunile atât în faţa anchetatorilor, cât şi la reconstituirea la care a participat.

Bărbatul a fost nemulţumit cu deţinerea sa în arest preventiv pe timpul procesului, solicitând să fie trimis în arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.