EXCLUSIV Simona Neumann anunță PRIMA PROBLEMĂ cu guvernul României după ce Timişoara...

EXCLUSIV Simona Neumann anunță PRIMA PROBLEMĂ cu guvernul României după ce Timişoara a câştigat titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

0
DISTRIBUIȚI

simona neuman5

Simona Neumann, preşedintele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, a făcut o serie de declarații pentru PRESSALERT.ro, imediat după ce s-a întors din Bucureşti, unde astăzi s-a anunţat că oraşul de pe Bega a câştigat  titlul dorit și de București, Cluj Napoca sau Baia Mare. Simona Neumann a declarat că există deja o problemă care nu a fost rezolvată de Guvernul României.

Simona Neumann: „Am avut foarte mari speranţe”

”Guvernul nu a anunţat încă cuantumul contribuţiei, deşi ar fi trebuit să o facă deja. Ministerul Culturii ar fi trebuit să anunţe înainte de terminarea concursului. Sigur că asta va fi o mare provocare. E o practică, de 31 de ani se desfăşoară acest concurs în toată Europa şi fiecare Guvern a anunţat contribuţia mai devreme sau mai târziu, dar nu mai târziu de sfârşitul concursului”, a explicat Simona Neumann.

Preşedintele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană a povestit şi cum a fost atmosfera de astăzi, de la Biblioteca Naţională a României, unde cele patru oraşe finaliste şi-au susţinut candidatura.


„A fost ca un examen obişnuit, atmosfera a fost foarte profesionistă. Eu m-am simţit foarte bine. Am avut foarte mari speranţe, am ştiut că am avut un dosar foarte bun şi asta ne-a oferit şi confortul gândului că da, avem şanse mari, pentru că văzusem toate dosarele. Am ştiut că noi am lucrat foarte temeinic şi mai ales că am propus proiecte realizabile, pe care le putem duce la bun sfârşit cu resursele pe care le avem”, a declarat Simona Neumann.

”Reînvierea spiritului Timişoarei într-o notă contemporană”

Coordonatorul dosarului de candidatură al Timişoarei la acest titlu a mai adăugat că este foarte important ca, în perioada următoare, instituţiile şi operatorii culturali să reuşească să atragă fonduri. „Timişoara se va axa pe setul de proiecte produse în dosarul de candidatură. Conceptul se referă la reînvierea spiritului Timişoarei într-o notă contemporană. De acum şi până vom deţine titlul, peste cinci ani, va trebui să pregătim instituţiile şi operatorii culturali să atragă bani din fonduri europene, pentru că banii nu vor veni de la sine, ei trebuie atraşi. Trebuie făcute proiecte competitive prin care să se poată câştiga aceste fonduri”, a mai precizat Simona Neumann.

Echipa care a prezentat proiectul Timişoara, Capitală Culturală Europeană în 2021 la Bucureşti s-a întors, în această noapte, în oraşul de pe Bega. Primul popas a fost făcut la sediul asociaţiei, de la Bastion, unde a fost sărbătorită câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.