Experţii de la Ministerul Culturii, în vizită oficială la Timişoara. Vezi când...

Experţii de la Ministerul Culturii, în vizită oficială la Timişoara. Vezi când se află cine va primi titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 şi cine sunt susţinătorii oraşului nostru

0
DISTRIBUIȚI

palat baroc

Zi decisivă pentru Timişoara în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Astăzi, echipa de experţi din cadrul Ministerului Culturii efectuează vizita oficială în oraş, ultimul pas al competiţiei. Dacă totul este pe placul experţilor, în 2021, capitala Banatului ar putea deţine mult râvnitul titlu, pentru care luptă şi Iaşi, Baia Mare, Cluj Napoca şi Bucureşti.

Întâlnirea cu cei trei specialişti a avut loc la Muzeul de Artă, iar Timişoara nu a dus lipsă de susţinere.


Printre cei veniţi să prezinte meritele capitalei Banatului s-au numărat Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, viceprimarii Timişoarei, Dan Diaconu şi Farkas Imre, regizorul Ion Ardeal Ieremia, care este şi consilier local PSD Timiş, dar şi consilierul judeţean Adrian Negoiţă. Conceptul ales de Timişoara în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană se numeşte „Shine your light – Light up your city!”.

Verdictul se va da la finele acestei săptămâni, mai exact în data de 16 septembrie, atunci când juriul va decide care din oraşele aflate în competiţie va primi titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Amintim că dosarul de candidatură a fost elaborat de o echipă de experţi, care a muncit sub îndrumarea Asociaţiei Timişoara Capirală Culturală Europeană, condusă de Simona Neumann, soţia istoricului Victor Neumann, directorul Muezului de Artă din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.