Explozie puternică la Budapesta, într-o zonă frecventată de turiști. Doi polițiști au...

Explozie puternică la Budapesta, într-o zonă frecventată de turiști. Doi polițiști au fost răniți grav

0
DISTRIBUIȚI

explozie-budapesta

O explozie puternică s-a produs noaptea trecută la Budapesta, într-o clădire din centrul oraşului, într-o zonă foarte căutată de turişti, unde sunt multe cafenele şi restaurante, transmite digi24.ro. Doi poliţişti au fost răniţi grav.

Străzile din jur au fost blocate, iar terasele au fost evacuate. Nimeni nu ştie deocamdată ce a provocat deflagraţia – presa maghiară vorbeşte despre o posibilă acumulare de gaze, dar nu exclude nici ipoteza teroristă. Există și posibilitatea unor reglări de conturi mafiote în capitala Ungariei, mai ales că astfel de incidente s-au mai întâmplat în trecut la Budapesta.

Autorităţile nu au confirmat decoamdată niciuna dintre aceste variante.

Explozia a avut loc înainte de miezul nopţii, la parterul unei clădiri de pe un bulevard central, unde exista un spaţiu comercial gol.


Potrivit unui comunicat oficial al Poliţiei Maghiare, doi oameni ai legii, care erau în trecere prin zonă au fost răniţi şi au fost duşi la spital.

„Am văzut doi oameni în uniformă, întinşi pe jos. Unul dintre ei a cerut ajutor prin staţie, iar poliţia a venit în două minute. Cealaltă persoană era o tânără în uniformă, care nu mişca şi sângera la nivelul capului”, le-a povestit un martor ziariştilor maghiari, potrivit index.hu.

Zona unde a avut loc explozia este una foarte populară printre turişti şi localnici – sunt multe terase acolo şi întotdeauna este multă lume pe străzi până târziu în noapte. Forţele de ordine au închis totul în jur şi au evacuat toţi trecătorii.

Martorii oculari spun că în aer plutea un miros ciudat, de ars.

„Am auzit deodată o explozie puternică şi a căzut ceva în cameră de la fereastre, dar nu s-au spart. M-am uitat pe geam şi am văzut multe maşini de poliţie, de pompieri care veneau”, a povestit o turistă.

Suflul exploziei s-a simţit la cel puţin 100 de metri depărtare, scrie un cotidian de la Budapesta. De asemenea, a fost avariată o maşină care era parcată în apropiere.

Situaţia este tensionată în Ungaria şi din cauza referendumului care va avea loc duminica viitoare. Maghiarii sunt chemaţi la urne să spună dacă sunt sau nu de acord cu planul european de relocare a imigranţilor în ţările membre ale Uniunii Europene. Guvernul de la Budapesta se opune ideii venite de la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.