Filarmonica „Banatul” spune adio verii cu o serie de concerte „estivale”. Ce...

Filarmonica „Banatul” spune adio verii cu o serie de concerte „estivale”. Ce puteți asculta astăzi

0
DISTRIBUIȚI

afis 7 septembrieÎn luna septembrie, ce precede deschiderea stagiunii de concerte 2016-2017, Filarmonica „Banatul” oferă iubitorilor muzicii o serie de concerte estivale. Seria lor se deschide azi, 7 septembrie, în sala Capitol. Orchestra va prezenta UverturaHebridele” op. 26 de Felix Mendelssohn-Bartholdy, Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op.


54
de Robert Schumann şi Simfonia nr. 4 în Si bemol major op.60 de Ludwig van Beethoven.

La finalul concertului simfonic al orchestrei Filarmonicii „Banatul” vom asculta Simfonia nr. 4 în Si bemol major, op. 60 de Ludwig van Beethoven.

„Pe nedrept considerată ca intermediar între titanicele simfonii a III-a „Eroica” şi a V-a „A destinului”, Simfonia a IV-a, deşi a fost compusă aproape paralel cu a V-a, este mult mai liniştită, mai limpede, totuşi profundă şi plină de spirit, parcă ocupând un loc imediat după Simfonia a II-a. La fel precum vorba din popor care spune că atenţia acordată copilului mijlociu este mai redusă, această simfonie aflată între doi giganţi este întâlnită mai rar pe scenele de concert. Deşi nu este o capodoperă, mulţi melomani au demonstrat, ascultând-o, un cald ataşament. În anul compunerii ei, 1806, Beethoven a creat multe lucrări devenite celebre — trei din cvartetele de coarde din ciclul Razumovsky, a revizuit opera Fidelio cu noua uvertură Leonora III, Concertul pentru vioară, Concertul nr.4 pentru pian şi, cum am amintit, Simfonia a V-a”, transmite concert maestrul Filarmonicii, Mircea Tătar. Dirijorul concertului va fi maestrul Iulian Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.