Formaţia Quo Vadis revine cu un concert în cadrul Zilelor Culturale Maghiare:...

Formaţia Quo Vadis revine cu un concert în cadrul Zilelor Culturale Maghiare: „Este cam multă lautareală prin cluburile timişorene, multe s-au schimbat, blues-rockul nu mai e așa îndrăgit“

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Quo Vadis va susţine un concert de comeback în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Timişoara
Formaţia Quo Vadis va susţine un concert de comeback în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Timişoara

Binecunoscuta formaţie timişoreană Quo Vadis revine în atenţia melomanilor cu un concert de comeback, care va avea loc sâmbătă 1 octombrie, în cadul manifestărilor incluse în Zilele Culturii Maghiare, de la ora 18.15.

Formaţia Quo Vadis a debutat în 1991 şi a avut parte de o serie de concerte de succes, printre locurile unde au cântat de-a lungul anilor numărându-se festivaluri celebre ca Sziget (Budapesta), iar în 1995 trupa a editat un split LP la Electrecord, alături de Floare Albastră, după care a urmat albumul Connect with me, în 1997.

Componenţa actuală a formaţiei este Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop – claviaturi. „Pentru concertul nostru de comeback am pregătit o serie de surprize. Vom avea patru compoziţii proprii, dar şi piese din repertotiul unor trupe ca Lokomotiv G.T., Omega, Hobo Blues Band, Syrius sau Cream.


În perioada acestor ani de pauză am întemeiat familii și am „compus”… copii. Laci şi Szilard câte trei, iar din formulele anterioare Joe Gaspar şi Bogy Nagy câte doi, iar Pisti Czifrak unul“, ne-a declarat Farkas Laszlo, din partea trupei.

Concertul de comeback al muzicienilor va avea loc în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, eveniment ce se desfăşoară în perioada 30 septembrie – 2 octombrie în Piaţa Victoriei din Timişoara. Alături de acest concert, organizatorii au mai pregătit un program bogat de evenimente, printre care se numără prezentarea opretei Regina Ceardaşului sau recitaluri cu formaţiile Alma, Bikini, Republic sau Molnar Dixieland Band. Programul detailat al acestei manifestări se poate consulta aici.

Printre planurile de viitor ale trupei Quo Vadis se numără un concert aniversar programat pentru anul viitor. În ceea ce priveşte scena muzicală actuală timişoreană solistul trupei Quo Vadis opinează că „e prea multă lăutăreală“.

„Printre planurile noastre se numără înregistrarea unui album în această formulă, cu piese noi și unele vechi reorchestrare. Desigur, ne dorim să participăm la diverse festivaluri în țara și în străinătate. Iar pentru anul viitor vrem să facem un concert aniversar, cu membrii vechi invitați. În ceea ce priveşte scena actuală timişoreană. Este cam multă lautareală prin cluburile timişorene, multe s-au schimbat, blues-rockul nu mai e așa îndrăgit, festivalele mari sunt pline de D.J., un om cu un microfon și un pupitru umple scena. Noi facem această muzică din plăcere, și astfel a fost întotdeauna. Nu ne-am luat niciodată după nici o rețetă, am cântat și compus muzică după cum am simțit noi, influențaţi de muzica blues-rock și jazz-rock de bună factură“, ne-a declarat Farkas László.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.