Gheorghe Falcă, primarul Aradului, plângere penală pentru conflict de interese. Ce spunea...

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, plângere penală pentru conflict de interese. Ce spunea în urmă cu câteva zile despre acest subiect

0
DISTRIBUIȚI

prezidentiabilul_pdlTS015

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, este în conflict de interese și i se va face plângere penală a anunțat, astăzi, deputatul ALDE, Mihăiță Calimente. Potrivit newsar.ro, în urma unei petiții înaintate de un jurnalist bucureștean către ANI, în care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, era reclamat că a avizat un mare număr de PUZ-uri realizate de firma Elei Falcă Pro Arhitectura, în care și primarul este acționar de anul trecut, Agenția Națională de Integritate a comunicat că, în urma analizării situației, a constatat că “primarul Aradului se află în conflict de interese întrucât a emis numeroase hotărâri privind elaborarea de PUZ-uri pentru o serie de lucrări a căror documentații urbanistice au fost elaborate de firma S.C. Pro Arhitectura S.R.L., a cărui acționar este Gheorghe Falcă, în conformitate cu dispozițiile articolului 8 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative”.

Dputatul Mihăiță Calimente a declarat că “având în vedere comunicatul ANI în care se face trimitere la cele două articole prin care rezultă clar, fără drept de apel, că domnul primar se află într-o situație gravă de incompatibilitate cu urmări penale, voi face o plângere către Parchetul din Arad pentru a ne declara dacă, într-adevăr, Falcă este în incompatibilitate sau nu, și dacă este faptă penală.


Voi atașa documentele pe care le deținem, inclusiv ultimele PUZ-uri pe care le-a emis”.

Ultima hotărâre de consiliu local, prin care s-a aprobat un PUZ întocmit de către firma în care primarul Aradului este acționar, a trecut recent prin CLA, fiind vorba de „zonă rezidenţială cu locuinţe familiale şi funcţiuni complementare” pe două parcele de 3,3 ha aflate pe strada Constituţiei din Aradul Nou, aproape de zona de protecţie a autostrăzii Arad-Timişoara. Expunerea de motive care a stat la baza iniţiativei primarului pentru redactarea proiectului de hotărâre în vederea aprobării PUZ-ului a fost semnată de viceprimarul Levente Bognar. În ciuda protestelor formulate de consilieri ai opoziţiei, care au reclamat incompatibilitatea în care se află primarul Falcă, proiectul a trecut cu 12 voturi pentru, opt voturi împotrivă şi o abţinere. Gheorghe Falcă susţine în continuare că nu este în incompatibilitate. „Subiectul ăsta e din 2005. Nu contează că sunt şi eu acţionar, şi dacă era numai soţia era acelaşi lucru, se merge pe grade de rudenie. Sunt acte administrative şi n-au legătură cu legea incompatibilităţii” a declarat primarul Aradului pentru PRESSALERT.ro în urmă cu câteva zile.

Primarul Gheorghe Falcă nu a putut fi contactat, astăzi,  pentru a-și prezenta un punct de vedere după anunțul lui Calimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.