Guvernanţii ignoră Timişoara: lucrările la Compartimentul de Mari Arşi de la ”Județean”...

Guvernanţii ignoră Timişoara: lucrările la Compartimentul de Mari Arşi de la ”Județean” sunt aproape finalizate, dar ministerul nu alocă bani pentru dotarea cu aparatură. De ce sumă uriaşă este nevoie VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
La Timişoara se construieşte un compartiment de mari arşi.
La Timişoara se construieşte un compartiment de mari arşi.

Situaţie scandaloasă la Spitalul Judeţean Timişoara. Consiliul Judeţean Timiş a alocat aproximativ un milion de euro pentru realizarea unui Compartiment de Mari Arşi cu trei paturi, singurul de altfel din vestul ţării, iar lucrările urmează să fie finalizate la sfârşitul lunii octombrie. Din păcate, compartimentul nu poate fi utilizat pentru că guvernanţii ne ignoră. Spitalul Judeţean Timişoara are nevoie de aproximativ patru milioane de euro pentru a putea dota Compartimentul de Mari Arşi cu aparatura medicală necesară.

Când se încheie lucrările

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a povestit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că a trimis o adresă Ministerului Sănătăţii cu privire la aparatura necesară, dar nu a primit niciun răspuns. Sătul să tot aştepte, Marius Craina l-a sunat, în urmă cu o lună, pe Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a-l informa cu privire la această situaţie.


Însă, nici acum banii nu au fost alocaţi.

„Consiliul Judeţean Timiş a alocat, la sfârşitul anului 2015, bani pentru realizarea unui compartiment de mari arşi suficient pentru trei paturi de mari arşi. Nu e suficient, necesarul pentru Timişoara ar fi undeva între cinci şi şapte paturi. Noi am solicitat Ministerului Sănătăţii aparatură pentru cinci paturi de mari arşi, care costă în jur de patru milioane de euro. Noi estimăm că lucrările se vor încheia în 31 octombrie pentru cele trei paturi, pentru celelalte două ar mai fi nevoie de trei, patru luni de lucru, paturile vor fi lipite, doar anumite circuite vor fi refăcute. Dacă se aprobă finanţarea şi pentru cele două paturi, în februarie, martie este gata construcţia”, a explicat Marius Craina.

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara este nemulţumit de faptul că nu primeşte niciun răspuns din partea guvernanţilor cu privire la banii pentru aparatura medicală necesară, care este una extrem de scumpă. „Avem nevoie de acei bani cât mai repede pentru a putea începe licitaţiile, care durează. Nu accept ca Timişoara să fie al doilea exemplu negativ. Consiliul judeţean să aloce peste un milion de euro în construcţie, vom angaja personal care să deservească acest compartiment, iar acesta să stea nefolosit, ca la Spitalul Floreasca”, a conchis Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.