”MERITOCRAȚIE” Primarul Timișoarei vrea să coboare jos de tot criteriile de selecție...

”MERITOCRAȚIE” Primarul Timișoarei vrea să coboare jos de tot criteriile de selecție a city-manager-ului care ar trebui să pregătescă orașul pentru 2021

0
DISTRIBUIȚI

 

nicolae robu telefon live

Timișoara se va pregăti pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021 cu un city-manager mai slab pregătit decât cel de până acum – aceasta este dorința primarului Nicolae Robu, care urmează să fie consfințită de aleșii locali, săptămâna viitoare. Postul care a fost ocupat prin concurs, în martie 2013, de Sorin Drăgoi, a fost vacantat recent, după ce omul de afaceri a fost numit președinte al ACS Poli.

Acum, primarul Timişoarei  a pregătit un proiect de hotărâre de consiliu local prin care propune ”modificarea punctului I – Criterii specifice postului din anexa la Hotărârea Consiliului Local nr.59/2013 privind aprobarea criteriilor, procedurilor şi atribuţiilor specifice ocupării postului de administrator public al Municipiului Timişoara, astfel: 1. Studii de specialitate: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă; 2. Cunoştinţe de operare/programare pe calculator (necesitate si nivel)- Microsoft Office – nivel mediu; 3.


Limbi străine (necesitate si nivel)- 2 limbi de circulaţie internaţională, din care obligatoriu limba engleză- nivel avansat”.

Conform Anexei HCL 59/2013, privind aprobarea criteriilor, procedurilor şi atribuţiilor specifice ocupării postului de administrator public al Municipiului Timişoara, criteriile specifice postului sunt în acest moment: „1.Studii de specialitate – studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă, 2. Perfecționări (specializări): doctorat, 3. Cunoştinţe de operare/programare pe calculator (necesitate şi nivel)- Microsoft Office – nivel mediu; 4. Limbi străine (necesitate şi nivel)- 2 limbi de circulaţie internaţională, din care obligatoriu limba engleză- nivel avansat, 5. Vechimea în specialitate studiilor – minim 10 ani, Vechimea în funcții de conducere – minim 5 ani”.

Practic, prin modificarea criteriilor, city manager-ul Timișoarei poate să ajungă orice absolvent de facultate, care nu a coordonat sau condus nici măcar o echipă de doi oameni. În referatul care însoțește proiectul de hotărâre de consiliu nu există nicio explicație pentru coborârea standardelor de selecție pentru cel care ar trebui să ocupe o funcție cheie în administrația timișoreană.

Printre cei care ar putea fi beneficiarii acestor modificări – Robert Kristof, în vârsă de 25 de ani, actual consilier local PNL, fost consilier personal al lui Robu și fost student senator al Universității “Politehnica” din Timișoara, care s-a remarcat prin grija cu care căra dispozitivul pe care șeful său de la primărie să-și pună mobilul pentru a transmite în direct pe Facebook conferințele de presă. Despre acesta s-a vorbit, neoficial, în mediile liberale, de mai mult timp, că ar fi preferatul lui Nicolae Robu pentru ocuparea postului lăsat liber de Drăgoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.