Informatica Timișoara a pierdut derby-ul cu Deva din deschiderea sezonului. Unde crede...

Informatica Timișoara a pierdut derby-ul cu Deva din deschiderea sezonului. Unde crede Robert Lupu că s-a făcut diferența FOTO

0
DISTRIBUIȚI
informatica deva (24)
Thiago Alcantara și colegii săi, învinși în debutule ediției 2016-17 a Ligii I la futsal

CS Informatica Timișoara a suferit un eșec în fața rivalei Autobergamo Deva în debutul noului sezon de Liga I la futsal. Deși au avut un parcurs perfect în teste, bănățenii pregătiți de Robert Lupu au început rău derby-ul cu hunedorenii, au fost conduși cu 3-0, dar au fost aproape și de recuperarea întregului deficit. S-a încheiat însă 3-2 pentru trupa pregătită de Florin Ignat.

Timișorenii au început jocul cu o strategie prin care au dorit să-și inducă în eroare adversarul. Titularii au fost schimbați rapid, rând pe rând. Dar ”păcăleala” a picat pe gazde. Deva a fost mult mai solidă în prima parte. Giurcanu scoate cu emoții în fața lui Nuno Vieira în minutul 9, dar apoi, peste alte două minute, e surprins la colțul scurt de antrenorul-jucător Florin Ignat. Imediat avea să se facă 0-2 deoarece gazdele au acumulat foarte rapid șase faulturi. Penalitate pentru Autobergamo și căpitanul Cristian Matei înscrie. Putea fi 0-3 încă din prima repriză, dar Matei de la Deva e ghicit apoi de Giurcanu la următoarea lovitură de la 9 metri.

Scorul de masa verde la teren mare s-a conturat până la urmă după ce Nuno Vieira profită de un cadou în minutul 24. La acest scor Informatica revine însă în joc. După bara lui Florin Matei, căpitanul gazdelor, avea să vină și primul gol timișorean. Savio (min. 28) înscrie din unghi. Tăvălugul bănățean aduce instant mingea din nou în careul Devei iar Simic e luat pe sus de un adversar. Janjic transformă de la 6 metri și totul părea posibil cu mai bine de zece minute rămase din joc. Deși au atacat în valuri, alb-violeții nu au mai găsit soluția în fața porții. Rakic (30) a lovit din nou bara și tot el a avut ultima șansă de egalare, în minutul 40, când Informatica a atacat și cu antrenorul în loc de portar.

Informatica pierde derby-ul în prima rundă, dar campionatul e lung și la final s-ar putea să nu mai conteze. Primul lider al campionatului e Iașiul, câștigător cu 6-0 în fața Clujanei, în celălalt joc disputat până acum din prima rundă. Campioana din Tg. Mureș, slăbită valoric, întâlnește azi Muncitorul Reșița.

”Deva a tratat mai bine prima repriză”

Antrenorul Informaticii, Robert Lupu, crede că diferența s-a făcut în prima parte, echipa sa, una cu câteva nume noi, reacționând destul de târziu.


”E destul de dificil pentru că am avut rezultate bune înainte. Cu toții am vorbit că jocul oficial e ceva diferit. Cred că Deva a tratat mult mai bine jocul în prima repriză și acolo cred că a făcut diferența. Dacă e să o luăm pe reprize cred că trebuia să câștigăm meciul. Dar asta nu mai contează. Trebuie să respectăm adversarul, azi am pierdut. Nu suntem mulțumiți de prima parte, trebuie să îmbunătățim ceva aici. Noi am avut o atitudine bună, dar jucătorii au început să simtă tempo-ul în partea secundă. Nu am reacționat bine la presiune. Lucrurile s-au așezat apoi și numai ghinionul nu ne-a adus măcar un egal. N-aș vrea să comentez arbitrajul, a fost okay. Au fost două faulturi care nu s-au ridicat la rangul unui joc demn de o finală… La aceste jocuri trebuie să fii mai bărbat. Nu putem juca acasă cu mâinile la spate”, a declarat Robert Lupu, antrenorul Informaticii.

”Pentru moral contează în primul rând, sunt foarte mulțumit în special de prima repriză. Important e că băieții au rezistat și îi felicit. Atitudinea a făcut în primul rând diferența. Sunt cele mai bune echipe din țară, de fiecare dată va fi altfel. Forța grupurilor e cea mai importantă. Orgoliul rămâne doar în teren, suntem profesioniști într-un cuvânt. Băieții au făcut un final de meci bun și au fost inteligenți”, a spus și Florin Ignat, antrenorul-jucător al Devei.

Etapa viitoare, luni, 12 septembrie, de la ora 18.00, Informatica joacă pe terenul Călărașiului. O zi mai devreme Deva primește replica celor de pe Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.