Inspectoratul Şcolar Timiş, măsură pentru a stopa goana părinţilor după învăţătoarele bine...

Inspectoratul Şcolar Timiş, măsură pentru a stopa goana părinţilor după învăţătoarele bine cotate de la clasele pregătitoare. Ce se întâmplă la una dintre cele mai bune şcoli din Timişoara

1
DISTRIBUIȚI
clasa-pregatitoare
Tragere la sorţi computerizată pentru repartizarea copiilor la clasele 0 de la Pedagogic.

O şcoală de elită din Timişoara a găsit soluţia astfel încât să-i împiedice pe părinţi să mai alerge după o învăţătoare bine cotată care să le predea micuţului lor în clasa pregătitoare. Este vorba de Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” unde, în premieră, repartizarea copiilor în cele patru clase pregătitoare se va face în urma unei trageri la sorţi computerizate, astfel încât să nu mai existe discuţii cu privire la faptul că unitatea de învăţământ nu este transparentă din acest punct de vedere.

Câţi copii din Timiş sunt înscrişi în clasa 0

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a anunţat, astăzi, că de abia mâine începe repartiţia în clasele pregătitoare a elevilor înscrişi. „Vineri este prima zi în care pot fi afişate listele cu elevii repartizaţi în sălile de clasă şi cu învăţătoarele de la fiecare clasă.


La Liceul Pedagogic, presiunea părinţilor de a ajunge cu copiii la o anumită învăţătoare, fiind convinşi că aşa binele copilului se va îndeplini, a făcut ca unele colege să fie extrem de solicitate de un număr mare de părinţi. La Liceul Pedagogic a fost implementat un program informatic bine gândit astfel încât într-o clasă pregătitoare să nu fie repartizaţi doar băieţi sau doar fete. Va fi o tragere la sorţi computerizată, iar după ce se vor constitui echipele de elevi, vor fi atribuite literele A, B, C. Multe şcoli au evitat să mai pună „clasa pregătitoare A”, „clasa pregătitoare B”, etc. pentru că unii părinţi aveau impresia că cu cât te îndepărtezi de litera A, cu atât clasa este mai slabă. După ce literele fiecărei clase au fost atribuite, se va face o tragere la sorţi manuală a învăţătoarelor. Nu mai este o tradiţie ca învăţătoarea care a terminat cu clasa a IV-a A să aibă clasa pregătitoare A”, a declarat Aura Danielescu.

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş spune că şi la Şcoala Generală nr. 24 din Timişoara, unde au fost formate opt clase pregătitoare, a fost implementat un sistem similar. „Numele elevilor vor fi trase la sorţi şi apoi copiii vor fi împrăştiaţi la clase. Şi numele învăţătoarelor vor fi trase la sorţi”, a mai precizat Aura Danielescu.

În judeţul Timiş au fost formate 295 de clase pregătitoare, în care vor învăţa 5.966 de copii. Şcoala începe luni, 12 septembrie, pentru aproape 93.000 de şcolari şi preşcolari din judeţ.

1 COMENTARIU

  1. N-am mai vazut niciodata o masura mai aberanta. De ce sa nu iti alegi dascalul pentru copilul tau ? De ce nu se organizeaza o selectie pe baza unor teste , examene , etc , acolo unde este cazul ? Dar asa ceva ? Ca si cum s-ar trage la sorti si medicul care sa te opereze …… Nustiu ce minte ,,odihnita” a produs aceasta aberatie de repartizare confuterizata…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.