Ion Răducanu: „E mai rău ca în epoca lui Caragiale”. Vezi prin...

Ion Răducanu: „E mai rău ca în epoca lui Caragiale”. Vezi prin ce „epopee” a trecut UNPR Timiș de la alegerile locale până la fuziunea cu PMP VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

titu bojin ion raducanu unpr vot alegeri (1)

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, Ion Răducanu, acum președinte al PMP Timiș, a făcut dezvăluiri despre traseul UNPR-ului înainte de fuziune. Fostul pesedist a indicat parcursul micuțului partid de ”centru-stânga”, care a fost aproape atât de a ajunge la o înțelegere cu PSD, cât și cu PNL, după alegerile locale.

Fostul lider UNPR Timiș a spus că nu s-a ajuns la un acord cu PSD înainte de alegerile locale a fost înfluențată de Liviu Dragnea. „Sigur că scena politică se mișcă. Necazurile abătute asupra unor lideri, au dus partidul de la 10-11% la 4-4,7%, cât am obținut în alegerile locale. A apărut necesitatea de a găsi o soluție. PSD, în spatele căruia am stat patru ani de zile ne-a promis că mergem pe liste comune. Această poveste a mers până în pragul alegerilor locale. Nu s-a întâmplat nimic, domnul președinte Dragnea, ajutat și de Oprea, a preluat partidul. Când a ajuns președinte nu a mai vrut, a cerut să facă fuziune, a fost respinsă de președinte, drept urmare ne-am dus singuri la alegerile locale. Am început negocierile. Eu am făcut prima înțelegere cu Sorin Grindeanu, degeaba, pentru că nu a funcționat la București. Câțiva din conducerea PSD au primit sarcină să ia oameni, au luat 28 de oameni… Scopul era să distrugă grupul, în loc să ducă la bun sfârșit ceea ce s-a înțeles cu Gabriel Oprea. Așa că ne-am trezit singuri pe lume, ai nimănui”, a declarat Ion Răducanu la PRESSALERT LIVE.

„La această situație partidele mai mari s-au orientat.


Am intrat în discuții destul de avansate cu PNL. Am discutat două – trei săptămâni, am participat personal la discuții. Nu a funcționat. Am fost aproape de o alianță în care noi nu primeam mai multe locuri, 10% din total. Dar în ultima săptămână s-a primit un semn, vorba cuiva de la Camera Deputaților, s-a primit o notă și nu s-a mai făcut. Ne-a impus fuziunea. Am acceptat, dar nu a ieșit nici fuziunea. Dl. Dragnea a ieșit și a acuzat că președintele se implică în fuziuni și nu s-a mai realizat. Așa că am ajuns la ultima variantă pe care puteam să o facem. Mai erau partide mici, al lui Geoană, de exemplu, am avut o discuție cu Mișcarea Populară… Am fost invitați la o discuție cu președintele Traian Băsescu. S-a pus pe masă: noi suntem 4 – 5, voi 4 – 7, împreună poate am reprezenta ceva mai mult… Noi am mai fost cu Băsescu într-o activitate comună”, a mai spus Răducanu.

Președinte al filialei Timiș a PMP după fuziunea cu UNPR, fostul candidat la Primăria Timișoara spune că înțelegerea dintre partide e bazată pe paritate, una cu efect la următoarele alegeri parlamentare. „Eu nu am candidat la conducere, l-am lăsat pe Steriu, eu cu el am fost la întâlnire. Președintele a spus că vrea să facem o fuziune absolut corectă, la paritate. Jumate, jumate, peste tot. Sigur, analizând ca cel care are votul politic mai mare să fie președinte de organizație, celălalt prim-vicepreședinte iar la următoarele alegeri jumătate din locurile eligibile PMP, jumătate UNPR. Am discutat doar ca organizațiile să devină interimare toate”, a adăugat Ion Răducanu. Acesta a admis că în funcție de județ va fi folosită cea mai bună formulă: ”UNPR are 19, iar 23 de județe sunt conduse de PMP”.

Ion Răducanu a concluzionat la finalul emisiunii că „în politică e posibil orice. E mai rău ca în epoca lui Caragiale. Realitățile de acolo sunt de pus astăzi în ramă ca să zic așa… De ce e mai rău ca în Caragiale? În primul rând din cauza alegătorilor. Acești oameni deputați, parlamentari, președinți, ce au fost, i-a ales poporul. Desigur, partea asta spune că e bun, cealaltă că e rău…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.