Ionuț Popa pregătește terenul pentru întâlnirea cu Steaua: ”Sper să fim un...

Ionuț Popa pregătește terenul pentru întâlnirea cu Steaua: ”Sper să fim un adversar bun”. Ce probleme de lot are ACS Poli înainte de confruntarea cu bucureștenii

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa, victorios a treia oară cu ACS Poli
Ionuț Popa a lăudat Steaua

ACS Poli Timișoara va avea parte duminică de o întâlnire de obicei atractivă pentru spectatori. În Banat sosește Steaua, echipă care nu a reușit să învingă pe ”Dan Păltinișanu” în ultimele două partide din Liga I. Tehnicianul Ionuț Popa a subliniat înaintea întâlnirii valoarea superioară a trupei lui Laurențiu Reghecampf, dar așteaptă o ”reacție” de la elevii săi după eșecul dur suferit la Voluntari.

”Evident e poate cel mai important eveniment fotbalistic al orașului. Jucăm cu cea mai bună echipă din România. Întâlnim o echipă care cam face antrenamente la fiecare joc, nu prea găsește adversar. Pare favorită dar încercăm să ne ridicăm la nivelul lor. Lucrurile nu stau bine, Cânu e accidentat, Vădrariu, Vraciu, Poparadu, sunt accidentați, Șeroni e suspendat, va trebui să găsim soluții să facem o echipă competitivă. Echipa sigur nu așteaptă motivație, jucăm cu Steaua, parcă mai tare te întărești jucând cu o echipă de talia echipei bucureștene… Voi urmări jocul din această seară și îmi doresc să meargă mai departe în cupele europene”, a declarat Ionuț Popa.

Steaua joacă în această seară în Europa League, în deplasare cu Osmanlispor, dar Popa nu crede că bucureștenii vor fi afectați de acest joc în plus. ”Imi face plăcere să mă întâlnesc cu Gigi Becali, suntem prieteni.


Dar cel mai mult îmi doresc să facem un joc bun. Aștept o reacție din partea jucătorilor, pe care îi laud când câștigă, îi critic mult când pierd. Mai avem două antrenamente, sper să fim un adversar bun pentru Steaua și sper să mi se îndeplinească dorința de a juca bine… În afară de Steaua celelalte competitoare sunt cam pe aceeași linie. E periculoasă în primul rând pe posesie, joc rapid de posesie și execuțiile jucătorilor… Eu zic că Steaua la Timișoara va juca cu 5-6 jucători care vor juca azi în Turcia”, a adăugat Popa.

”Calitatea de bază e temperamentul”

Antrenorul timișorean și-a criticat dur elevii după ultima ”boacănă”. ”Eu le-am explicat că ăsta sunt eu. Eu mă prezint de fiecare dată jucătorilor. Că au prieten în mine când câștigă, dușman când pierd. După mine calitatea de bază la jucător e temperamentul. Ei mi-au înțeles supărarea. Mie îmi trece repede, dar nu suport asemenea greșeli la Liga I… pase pe mijloc, degajări”, a subliniat Popa.

Tehnicianul a spus de asemenea că nu știe cum vor reacționa jucătorii la un stadion plin. ”Nu pot să-mi dau seama, temperamentul e cel care decide. Poți juca în fața a zeci de mii de spectatori și să nu auzi nimic și poți juca cu trei spectatori care te înjură și te întrebi ce au cu tine”, a precizat acesta. Popa l-a criticat pe Alex Popovici pentru ratările sale și a spus despre Tavi Drăghici că ”a fost o lună de zile accidentat. Eu nu-l cunosc pe Drăghici. Știu ce se întâmplă și la echipa a doua, aș vrea să mă edific. Nu prea a jucat, te gândești la ritmul de joc al unora pe care vrei să ii introduci”.

În fine, Ionuț Popa se declară mulțumit dacă jocul de duminică se va încheia la egaitate și e sigur că ACS Poli va primi cele opt puncte sustrase pentru neîndeplinirea baremului. ”Un punct cu Steaua e bun. E ca și câștigat procesul la TAS, altfel începe Al Treilea Război Mondial… Mi-a spus Dumnezeu că le câștigăm”, a conchis Ionuț Popa.

Partida ACS Poli Timișoara – Steaua București se dispută duminică, la ora 20.00, în etapa a VIII-a a Ligii I. Oaspeții sunt lideri cu 17 puncte, bănățenii au rămas deocamdată la -10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.