ISC: Primarul Robu a autorizat ILEGAL construirea unei parcări subterane la viitorul...

ISC: Primarul Robu a autorizat ILEGAL construirea unei parcări subterane la viitorul hotel din Piața Sf. Gheorghe. Vezi ce alte încălcări ale legii au fost descoperite

2
DISTRIBUIȚI

demolare-hotel-1

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a descoperit o mulțime de ilegalități în modul în care primarul Nicolae Robu a eliberat autorizația de construire care a permis începerea lucrărilor la viitorul hotel din Piața Sfântu Gheorghe, în centrul istoric al Timișoarei. Vă reamintim că, ieri, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în baza unei autorizații de reabilitare-refuncționalizare, firma Metaltim SA, sponsor al PNL, a demolat deja mai multe clădiri. ISC a solicitat Prefecturii Timiș anularea autorizației emisă, în 1 aprilie 2016, de Primăria Timișoara, motivând solicitarea printr-un raport de 22 de pagini. Robu i-a atacat ieri pe cei de la ISC susținând”acea instituție (n.r. – Inspectoratul de Stat în Construcții) nu este trimisa lui Dumnezeu pe pământ și se descalifică pe zi ce trece din cauza unor angajați de acolo, politruci, care fac ce li se comandă”

Primăria Timișoara condusă de Nicolae Robu a eliberat un certificat de urbanism și apoi o autorizație de construire care stabilește că în curtea imobilului va fi construită o parcare subterană pentru viitorul htel.


Inspectorii ISC au constatat că s-a schimbat funcțiunea subsolului din spațiu pentru enotecă sau restaurant cu parcare. Toate bune și frumoase numai că în Regulamentul Local de Urbanism pentru cartierul Cetate se prevede că este interzisă ”gararea autovehiculelor în spații situate la parterul sau subsolul clădirilor existente cu front către străzi și piețe și având accese nou realizate, altele decât cele tradiționale sau folosind spații care pot avea funcțiune comercială sau de servicii”.

În raportul de control se arată că există ”inadvertențe între procentul de ocupare al terenului P.O.T. și coeficientul de utilizare al terenului C.U.T.”. Deși pentru emiterea autorizației din 2016 s-a invocat o hotărâre de consiliu local din 2013 prin care s-a aprobat planul urbanistic de detaliu, chiar dacă situația suprafețelor s-a modificat, nici măcar aceasta nu a fost respectată. Mai precis, inspectorii ISC au stabilit că nu se respectă ”înălțimile volumului studiat și aprobat prin HCL nr.179/2003” și nici regimul de înălțime. ”Nu s-a prezentat studiu de însorire. (…) Proiectul de rezistență nu este corelat cu planșele de arhitectură. Înălțimea maximă menționată în proiectul de arhitectură este de +20,72 m, iar în proiectul de rezistență înălțimea este mai mare, respectiv 21,45 m. Nu sunt ștampilate toate piesele scrise din documentația martor anexă ș autorizația de construire cu ștampila vizat spre neschimbare”, se arată în raport.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.