La Timișoara se strâng un milion de monede pentru realizarea primului spital...

La Timișoara se strâng un milion de monede pentru realizarea primului spital din România pentru copiii bolnavi de cancer. Cum poți contribui la îndeplinirea acestui vis

6
DISTRIBUIȚI
alerg pentru spitalul copiilor
La Timișoara se strâng monede pentru Spitalul Copiilor.

Oameni cu suflet mare din Timișoara, dar și din întreaga țară, și-au unit forțele, în ultimul an, și au încercat să strângă fondurile necesare realizării primului spital din România destinat copiilor bolnavi de cancer, la București. În acest sens, în capitala Banatului au fost organizate mai multe alergări în scop caritabil pentru „Spitalul Copiilor”. Astfel, oamenii au fost încurajați să facă mișcare și să doneze minim un leu pentru salvarea micuților diagnosticați cu această boală cruntă.

„Cu 1 leu de la fiecare, putem construi un spital”

Următoarea alergare este programată sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 10.00, la Pădurea Verde, iar organizatorii și-au propus să colecteze și monede.


Aceasta este cea de-a doua ediție a evenimentului „1.000.000 de monede pentru Spitalul Copiilor” din Timișoara. La prima ediție s-au adunat 266 de kilograme de monede, adică peste 7.300 lei și 61 de euro.

„Orice om găseşte zilnic prin buzunare cel puţin o monedă de 1, 5, 10 sau 50 de bani. Monedă pe care nu o mai ia ca rest sau pe care o pierde ori o aruncă printr-un borcan acasă, borcan cu care nu face niciodată nimic. Este nevoie de fiecare monedă, de fiecare leu. Dar, mai important, este nevoie de fiecare om. Acea monedă care vine de la fiecare dintre noi îi poate ajuta pe mulţi copii să se facă bine. Nu este imposibil. Cu 1 leu de la fiecare, putem construi un spital. Haideţi să începem cu câteva monede”, spune Izabela Drăgilă, coordonatorul proiectului din Timișoara.

Primul Centru Medical Independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România va fi construit la București doar din fonduri private, iar pentru realizarea lui este nevoie de 80 milioane lei. Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, o secție de radioterapie și una de transplant medular.

Campania de strângere de fonduri continuă până la sfârşitul anului, iar timişorenii sunt aşteptaţi și la evenimentele “Alerg pentru Spitalul Copiilor” din 5 noiembrie şi 3 decembrie. Din iulie 2015 și până în prezent, la Timișoara s-au strâns peste 20.000 lei din alergările lunare organizate în scop caritabil.

Mai multe informații despre acțiunea de sâmbătă sunt disponibile AICI!

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.