Lună plină de evenimente pentru Centrul Cultural German din Timișoara, cu Bega...

Lună plină de evenimente pentru Centrul Cultural German din Timișoara, cu Bega Bulevard și Plai. Vezi ce acțiuni mai pregătesc

0
DISTRIBUIȚI

centrul cultural german

Centrul Cultural German din Timişoara îşi reia activitatea după perioada de vacanţă cu participarea la Festivalul Bega Bulevard, care se va desfăşura în acest weekend, cu o amânare de o zi, pe malul Begăi. Cele mai noi cărţi şi reviste, precum şi oferta de cursuri şi evenimente din această toamnă, vor fi prezentate la standul informativ cu care centrul va fi prezent la festival. Copiii vor avea parte de jocuri didactice menite să-i apropie de limba şi cultura germană, iar de la ora 14.00, de un atelier, „Teatro-Aventura” sub îndrumarea surorilor Török, actriţe la teatrul german din Timişoara, în cadrul căruia copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani vor putea să se exprime prin diverse exerciţii teatro-pedagogice ce îmbină jocurile de creativitate cu cele de dicţie.

În zilele de 10 şi 11 septembrie, Centrul Cultural German va fi prezent la cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului Plai, care se va desfăşura la Muzeul Satului Bănăţean. Organizatorii au pregătit diverse jocuri în aer liber pentru adulţi şi copii, care necesită fie îndemânare, fie spirit de echipă, dar sunt antrenante şi distractive, iar pentru cei care preferă jocurile mai „liniştite”, vor fi aduse două foarte îndrăgite boardgame-uri, „Dixit” şi Camel Up”.


Într-un colţ va fi amenajată o mică bibliotecă în aer liber, cu cărţi şi reviste în limba germană. Pe perioada celor două zile, fiecare participant se va putea înscrie la Tombola Cultura Plus, care va avea loc duminică, la ora 18.30. Programul complet al centrului poate fi consultat AICI.

O expoziţie de fotografie Arno Fischer va fi vernisată în 22 septembrie, ora 19.00, la Muzeul Temporar de Artă Contemporană de la Bastionul Theresia. Prin intermediul a 140 de fotografii alb-negru, care au marcat stilul a generaţii întregi de fotografi, expoziţia doreşte să ofere o vedere de ansamblu asupra extraordinarei opere a fotografului şi profesorului Arno Fischer, născut în anul 1927 la Berlin. Expoziţia, care prezintă diferite faze de creaţie ale artistului, are ca punct de plecare o lucrare timpurie, „Situaţia Berlin”, când acesta fusese împărţit între puterile aliate victorioase în război, şi care a fost interzisă în 1961, odată cu construcţia zidului. Sunt prezentate, de asemenea, lucrări pentru revista de cultură şi modă „Sibylle”, portrete fascinante precum cel al Marlenei Dietrich sau fotografii de călătorie din RDG dar şi din India, Africa sau New York. Expoziţia va putea fi vizitată până în 13 octombrie.

Centrul Cultural German oferă în luna septembrie cursuri intensive de limba germană iar pentru cei mici, activităţi creative şi jocuri interactive menite să-i familiarizeze cu limba şi cultura germană.

Institutul Francez pregăteşte, de asemenea, o nouă sesiune de cursuri, ediţia de toamnă a clubului de vacanţă numărându-se printre primele activităţi propuse copiilor cu vârste între 4 şi 13 ani. O călătorie de aproape o săptămână, între 5 şi 9 septembrie, cu un tren fascinant, îi va face pe copii să descopere universul acestuia şi să-şi folosească imaginaţia, conversând în limba franceză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.