DERBY timișean tranșat de Mama Mia Becicherecu Mic în Liga a III-a....

DERBY timișean tranșat de Mama Mia Becicherecu Mic în Liga a III-a. Giarmata, doborâtă de execuții spectaculoase la Gara Mare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Mama Mia a deschis scorul după trei lovituri de cap consecutive
Mama Mia a deschis scorul după trei lovituri de cap consecutive

Mama Mia Becicherecu Mic s-a impus spectaculos în derby-ul timișean din Liga a III-a cu CS Millenium Giarmata. A fost un 3-0 (1-0) clar pentru echipa cu patron stabilit în Statele Unite. Mihai Stancu a marcat azi un gol special pentru trupa pregătită de Cosmin Stan, aflată la primul succes în campionat.

Stadion îmbătrânit rău, doar vreo 80-90 de curioși, printre care însă și personalități locale precum Ion Timofte și Radu Suciu, ultimul alături de Ripensia – următorul adversar al oaspeților, au fost prezente la al doilea derby județean din acest sezon al C-ului.

Preluată de George Sângeorzan, la nivel de patronat, Mama Mia a început duelul de pe ”CFR” doar cu un singur american în primul 11, regulamentul o împiedică să-i trimită atât pe Jairo Aquino, cât și pe Heriberto Ponce jr., în același timp în teren. Meciul a început în nota de dominare a dungaților în roșu și alb. Fără victorie până azi ”pizzerii” s-au avântat în atac, dar Zoran Radu nu a fost inspirat la finalizare (min. 15). A venit și replica Giarmatei, Maghici a șutat la faza următoare cu pâmântul, gata gata să-l surprindă pe Ciui, mingea ieșind în corner din pieptul portarului. Scorul a fost deschis după o fază rară, mai ales în ligile inferioare. Corner în minutul 25 recentrat de la colțul opus de Rebenciuc, apoi Sturz reia tot cu capul în fața porții, de unde Dumiter, la limita ofsaidului, marchează tot cu partea superioară a corpului. Giarmata, care nu a avut portar de rezervă pe foaie, a arătat dezolant uneori în apărare. Rusu a fost întrebuințat serios și cu șase minute înainte de pauză, de același Z. Radu, din lovitură liberă.

Eurogol Mihai Stancu

Millenium a încercat să-și schimbe soarta la pauză, cu trei modificări, dar în van. În așteptarea reușitelor sud-americane, Mihai Stancu, în minutul 64, a marcat probabil golul weekend-ului. Un șut lobat cu exteriorul piciorului stâng, mult din lateral, înspre colțul plasei din partea opusă. La 2-0 meciul părea și așa jucat, dar situația s-a clarificat definitiv peste patru minute. Nou intratul Florin Olariu îl agață pe Dumiter, care a preluat nepermis în careu. Penalty-ul e transformat de Sturz: 3-0! Millenium a încercat să marcheze golul de onoare, Trifu fiind cel mai aproape de reușită (74), când a trimis puțin peste bară din poziție execelentă. Tabela se mai putea modifica spre final. Dragoș Croitoru (90) după o deviere de la Ponce jr., respectiv Corlățeanu (90+2) au fost aproape de gol.

S-a încheiat cu un 3-0 fără drept de apel în favoarea gazdelor de la Mama Mia Becicherecu Mic. Victorioase în premieră în campionat, dar cu un parcurs atractiv în Cupă. De partea cealaltă Millenium Giarmata a rămas cu un singur punct după trei runde, cucerit la Alba Iulia cu Unirea.

Mama Mia Becicherecu Mic: Ciui – Pricop, M. Toma, Sturz, Mh. Stancu – Rebenciu (cpt.), Zurbagiu – Z. Radu (67 Ov. Filip), Aquino (62 Ponce jr.), Dumiter (84 D. Croitoru) – Matiș (70 Ciobanu). Antrenor: Cosmin Stan.

Millenium Giarmata: Rusu – Mihălceanu (46 Ștefănescu), Soare, R. Artimon (46 M. Călin), Ciobănică – Maghici, M. Olariu – S. Stoica, Popa (46 Corlățeanu), Ghighilicea (65 Fl. Olariu) – Trifu (cpt.). Antrenor: Răzvan Leucă.

Cosmin Stan: ”Suntem în formare”

Deși nu se știu nici acum foarte multe despre planurile ”americane” cu Mama Mia, mutată permanent pe CFR din Timișoara, echipa ”pizzeră” pare să arate tot mai bine, cel puțin ofensiv. ”Am spus că e o echipă în formare, era normal să nu fie toate meciurile excelente chiar de la început.


Am avut o perioadă de pregătire în care am câștigat toate jocurile. În Cupa României am ajuns într-o fază în care cred că Mama Mia nu a mai fost. Am început cu un eșec în campionat la Cermei din alte cauze, nu sportive. A venit un joc cu Alba Iulia în care nu ne-a ieșit nimic. Am fost morți. Și meciul de azi l-am avut în mână de la început până la sfârșit. Suntem la început, cu rezultate bune spre foarte bune. Se vede că a fost un accident cu Alba Iulia”, a declarat Cosmin Stan. Tehnicianul gazdelor a caracterizat și reușita specială a lui Mihai Stancu: ”El mai are execuții de genul acesta, l-am avut elev și la Ripensia și acolo a dat goluri de genul acesta. Are execuții cum puțini au în Liga a III-a în România”.

De partea cealaltă Răzvan Leucă, tehnicianul Giarmatei, nu se arată foarte îngrijorat de rezultatul de azi, deși echipa sa a cedat și în celălalt duel județean, în runda trecută acasă cu Lugojul (0-2). ”Nu sunt deloc îngrijorat. Trei meciuri, un punct, problema e acasă, unde trebuia să câștigăm. Avem doar -2. Luăm goluri foarte ușor și marcăm foarte ușor gol. Niște goluri de județ. Și ratăm din orice poziție. Lipsesc jucătorii cu experiență pe care orice echipă îi are. E nivelul Ligii a III-a unde sportivii nu-și permit să trăiască din sport. De aceea ne bazăm pe tineri, care speră la un viitor mai bun. Cu Ripensia încercăm să facem un joc mai bun”, a spus Răzvan Leucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.