Membrii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană vor primi titlul de Cetățean de...

Membrii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană vor primi titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

sarbatoare-2021-centru-capitala-culturala-8

Munca depusă de membrii Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană nu va rămâne nerăsplătită. Cei care au trudit pentru elaborarea dosarului care a adus Timişoarei titlul de Capitală Culturală 2021 vor primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului, a anunţat, astăzi, primarul Nicolae Robu în plenul consiliului local.

Prezentă, ieri, în cadrul emisiunii PRESSALERT.LIVE, directoarea Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, Simona Neumann, a declarat că „noi am imaginat un concept al unei candidaturi şi sigur că pe lângă acest program pot să existe foarte multe spectacole care să se desfăşoare în paralel.


Noi am încercat să canalizăm într-o manieră logică, pe baza unor idei, iar în program există trei paliere mari care se referă la oameni, la locuri, adică aici ne referim la spaţii abandonate, la spaţii industriale nefolosite, la clădiri de patrimoniu care sunt într-o anumită stare şi asupra cărora noi să atragem prin evenimente atenţia decidenţilor care trebuie să intervină acolo să le transforme şi al treilea mare palier priveşte conexiunile, conexiunile între noi, conexiuni între cartierele oraşului, dar şi la conexiunile Timişoarei cu regiunea, conexiunea regiunii cu Europa”.

Amintim că Timişoara a câştigat cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană concurând cu Cluj-Napoca, Baia Mare şi Bucureşti. Ideea conferirii acestui titlu a aparţinut PRESSALERT.ro. Simona Neumann a precizat că asociația va emite un comunicat de presă cu numele celor care vor primi distincția din partea Primăriei Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.